Kokosglass

Kokosglass

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Gör enkelt egen kokosglass med vispgrädde, vaniljglass och kokosflingor. Här serveras glassen med frukt stekt i limesaft. Toppa med rostade kokosflingor.

7 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 liter vaniljglass
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl kokosflingor
  • Topping:
  • 2 msk kokosflingor
  • 6 dl skivad frukt, t ex ananas, kiwi, mango, banan, äpple
  • eller päron, skalade
  • 2 msk smör
  • 1 msk brun farin
  • 1 lime, saft och rivet skal

Gör så här

  1. Låt glassen smälta lite så att den blir lätt att röra. Blanda i grädde och kokos och rör glassen slät. Låt den stå, i övertäckt skål, i frysen ca 5 timmar. Ställ den sedan ca 30 minuter i kylen innan den serveras.
  2. Rosta kokosflingorna till toppingen i torr stekpannan tills de fått ljusbrun färg. Stek fruktbitarna i smör tills de nästan är mjuka. Tillsätt farinsocker och limesaft och stek lite till.
  3. Lägg upp glassen i portionsskålar. Lägg på varm frukt och strö över limeskal och kokosflingor. Servera genast.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kokosglass
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 liter vaniljglass
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl kokosflingor
  • Topping:
  • 2 msk kokosflingor
  • 6 dl skivad frukt, t ex ananas, kiwi, mango, banan, äpple
  • eller päron, skalade
  • 2 msk smör
  • 1 msk brun farin
  • 1 lime, saft och rivet skal

Kokosglass

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Gör enkelt egen kokosglass med vispgrädde, vaniljglass och kokosflingor. Här serveras glassen med frukt stekt i limesaft. Toppa med rostade kokosflingor.

7 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Låt glassen smälta lite så att den blir lätt att röra. Blanda i grädde och kokos och rör glassen slät. Låt den stå, i övertäckt skål, i frysen ca 5 timmar. Ställ den sedan ca 30 minuter i kylen innan den serveras.
  2. Rosta kokosflingorna till toppingen i torr stekpannan tills de fått ljusbrun färg. Stek fruktbitarna i smör tills de nästan är mjuka. Tillsätt farinsocker och limesaft och stek lite till.
  3. Lägg upp glassen i portionsskålar. Lägg på varm frukt och strö över limeskal och kokosflingor. Servera genast.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!