Koka kräftor

Koka kräftor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(81)

Kräftor kokta i en god lag med dill.

Tillagningstid: 1 dygn + 15 min
Svårighetsgrad:Avancerad
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg färska kräftor
  • 6 liter vatten till kokning
  • Kräflag:
  • 3 liter vatten
  • 3 sockerbitar
  • 2 dl porter
  • 1 knippe dillkronor
  • Kräftlag:
  • 1 dl salt

Gör så här

  1. Kontrollera att kräftorna lever. Skölj dem noga i vatten. Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull. Koka några kräftor i taget så att de blir röda och flyter upp. Lyft genast upp dem ur kokvattnet.

Kräftlag

  1. Koka upp vatten, salt, socker, öl och hälften av dillen. Låt lagen sjuda 10 minuter, lägg sedan ner kräftorna och sjud ytterligare 5 minuter, de får inte koka. Lägg över kräftorna i en bunke och kyl ner dem snabbt. Sila av lagen och kyl ner även den så fort som möjligt i till exempel ett kallt vattenbad.
  2. Toppa kräftorna med resten av dillen och häll på den kylda lagen, låt stå kallt över natten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann-Kristin

2019-08-08

Det finns salt angivet i receptet. Men hur mycket?

Ebba

2019-08-08

Ska det inte vara ngt salt?

Liknande recept

Spara recept

Klassisk paella

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Skaldjursmarmite

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Musslor i tomatsås

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Hummersallad med sherryvinägrett

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Krossad potatis med räkor

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Grillade havskräftor

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Musslor med rökt skinka

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Svartkålssoppa med pocherat ägg och räkor

Betyg
Betyg
(13)
Koka kräftor
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1 kg färska kräftor
  • 6 liter vatten till kokning
  • Kräflag:
  • 3 liter vatten
  • 3 sockerbitar
  • 2 dl porter
  • 1 knippe dillkronor
  • Kräftlag:
  • 1 dl salt

Koka kräftor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(81)

Kräftor kokta i en god lag med dill.

Tillagningstid: 1 dygn + 15 min
Svårighetsgrad:Avancerad
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Kontrollera att kräftorna lever. Skölj dem noga i vatten. Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull. Koka några kräftor i taget så att de blir röda och flyter upp. Lyft genast upp dem ur kokvattnet.

Kräftlag

  1. Koka upp vatten, salt, socker, öl och hälften av dillen. Låt lagen sjuda 10 minuter, lägg sedan ner kräftorna och sjud ytterligare 5 minuter, de får inte koka. Lägg över kräftorna i en bunke och kyl ner dem snabbt. Sila av lagen och kyl ner även den så fort som möjligt i till exempel ett kallt vattenbad.
  2. Toppa kräftorna med resten av dillen och häll på den kylda lagen, låt stå kallt över natten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann-Kristin

2019-08-08

Det finns salt angivet i receptet. Men hur mycket?

Ebba

2019-08-08

Ska det inte vara ngt salt?

Liknande recept

Spara recept

Klassisk paella

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Skaldjursmarmite

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Musslor i tomatsås

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Hummersallad med sherryvinägrett

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Krossad potatis med räkor

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Grillade havskräftor

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Musslor med rökt skinka

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Svartkålssoppa med pocherat ägg och räkor

Betyg
Betyg
(13)