Knipprödbetor med grönt smör och kryddig korv

Knipprödbetor med grönt smör och kryddig korv

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Ta vara på sommarens skörd! Man kan faktiskt äta rödbetornas blast också. Servera kokta betor och blast med ett smör som är smaksatt med två sorters lök och vinäger.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg färska rödbetor, på knippe med blast
  • 600 g kryddig korv
  • Grönt smör:
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • 40 g ramslök eller gräslök
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • salt

Gör så här

  1. Ta bort blasten från rödbetorna. Skölj hälften av blasten noga. Tvätta och koka rödbetorna mjuka, ca 20 min i saltat vatten. Ta upp rödbetorna, gnid loss skalet och skär i klyftor. Koka den rena blasten hastigt i rödbetsvattnet, låt rinna av.

Grönt smör:

  1. Koka ihop schalottenlök och vinäger tills 1 msk vätska återstår. Mixa lök och vinäger med ramslök eller gräslök och smör till ett fint, grönt smör. Smaka av med salt.
  2. Grilla eller stek korvarna tills de är genomstekta. Servera med rödbetor, rödbetsblast och grönt smör.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Morotssoppa med saffransgrädde

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Senapsbiff med yoghurtsås och krassesallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Rostad morotssallad med apelsin och yoghurtsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Krämig räkpasta med kålrotsspaghetti

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Gräddkokt rotselleri med kalvfrikadeller

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Korvwrap med morotskross och cottage cheese

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rotfruktssoppa med smaksatt crème fraiche

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Ljummen primörsallad med krämig dressing

Betyg
Betyg
(7)
Knipprödbetor med grönt smör och kryddig korv
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1 kg färska rödbetor, på knippe med blast
  • 600 g kryddig korv
  • Grönt smör:
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • 40 g ramslök eller gräslök
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • salt

Knipprödbetor med grönt smör och kryddig korv

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Ta vara på sommarens skörd! Man kan faktiskt äta rödbetornas blast också. Servera kokta betor och blast med ett smör som är smaksatt med två sorters lök och vinäger.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ta bort blasten från rödbetorna. Skölj hälften av blasten noga. Tvätta och koka rödbetorna mjuka, ca 20 min i saltat vatten. Ta upp rödbetorna, gnid loss skalet och skär i klyftor. Koka den rena blasten hastigt i rödbetsvattnet, låt rinna av.

Grönt smör:

  1. Koka ihop schalottenlök och vinäger tills 1 msk vätska återstår. Mixa lök och vinäger med ramslök eller gräslök och smör till ett fint, grönt smör. Smaka av med salt.
  2. Grilla eller stek korvarna tills de är genomstekta. Servera med rödbetor, rödbetsblast och grönt smör.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Morotssoppa med saffransgrädde

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Senapsbiff med yoghurtsås och krassesallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Rostad morotssallad med apelsin och yoghurtsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Krämig räkpasta med kålrotsspaghetti

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Gräddkokt rotselleri med kalvfrikadeller

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Korvwrap med morotskross och cottage cheese

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rotfruktssoppa med smaksatt crème fraiche

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Ljummen primörsallad med krämig dressing

Betyg
Betyg
(7)