Knipprödbetor med grönt smör och kryddig korv
Knipprödbetor med grönt smör och kryddig korv
  • Tid 25 min

Knipprödbetor med grönt smör och kryddig korv

0 (0 betyg)

Ta vara på sommarens skörd! Man kan faktiskt äta rödbetornas blast också. Servera kokta betor och blast med ett smör som är smaksatt med två sorters lök och vinäger.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 7

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg färska rödbetor, på knippe med blast
  • 600 g kryddig korv
Grönt smör:
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • 40 g ramslök eller gräslök
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Ta bort blasten från rödbetorna. Skölj hälften av blasten noga. Tvätta och koka rödbetorna mjuka, ca 20 min i saltat vatten. Ta upp rödbetorna, gnid loss skalet och skär i klyftor. Koka den rena blasten hastigt i rödbetsvattnet, låt rinna av.

Grönt smör:

  1. 1

    Koka ihop schalottenlök och vinäger tills 1 msk vätska återstår. Mixa lök och vinäger med ramslök eller gräslök och smör till ett fint, grönt smör. Smaka av med salt.

  2. 2

    Grilla eller stek korvarna tills de är genomstekta. Servera med rödbetor, rödbetsblast och grönt smör.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar