Knäckflarn med fyllning

Knäckflarn med fyllning

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Dubbla havreflarn med fyllning av färskost, honung och kanel, toppat med en tunn skiva äpple. Drömkakorna på fikabordet!

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
15 stycken
  • 100 g smör
  • 3 dl havregryn
  • 1 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning:
  • 100 g färskost
  • 1 msk honung
  • 1 tsk kanel
  • 1 tunt skivat äpple

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och rör ner havregrynen. Vispa ägg och socker pösigt. Rör försiktigt ner grynblandningen och mjölet blandat med bakpulver. Klicka ut 1 tsk till varje kaka på två plåtar med bakplåtspapper. Lägg klickarna glest, kakorna flyter ut i ugnen. Grädda kakorna tills de fått gyllene färg, 6-7 minuter.
  2. Blanda färskost, honung och kanel. Fördela blandningen på hälften av kakorna, toppa med en bit äpple och lägg en till kaka ovanpå.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sofia

2012-08-02

Jättegoda kakor, en fröjd för smaklökarna! Dock så tror jag att min tesked var för stor då de flöt ut väldigt mycket, men då fick jag istället stora kakor. :) Väldigt enkla att göra också! Rekommenderas stark!

Anna-Lena Bellberg

2012-06-13

Snabbaste, lättaste och godaste kakor jag gjort på länge. Bjöd båda klasserna 2 på dessa kakor sista dagen för terminen och de tyckte att det var de GODASTE kakor de ätit! Mums!

Knäckflarn med fyllning
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 100 g smör
  • 3 dl havregryn
  • 1 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning:
  • 100 g färskost
  • 1 msk honung
  • 1 tsk kanel
  • 1 tunt skivat äpple

Knäckflarn med fyllning

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Dubbla havreflarn med fyllning av färskost, honung och kanel, toppat med en tunn skiva äpple. Drömkakorna på fikabordet!

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
15 stycken

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och rör ner havregrynen. Vispa ägg och socker pösigt. Rör försiktigt ner grynblandningen och mjölet blandat med bakpulver. Klicka ut 1 tsk till varje kaka på två plåtar med bakplåtspapper. Lägg klickarna glest, kakorna flyter ut i ugnen. Grädda kakorna tills de fått gyllene färg, 6-7 minuter.
  2. Blanda färskost, honung och kanel. Fördela blandningen på hälften av kakorna, toppa med en bit äpple och lägg en till kaka ovanpå.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sofia

2012-08-02

Jättegoda kakor, en fröjd för smaklökarna! Dock så tror jag att min tesked var för stor då de flöt ut väldigt mycket, men då fick jag istället stora kakor. :) Väldigt enkla att göra också! Rekommenderas stark!

Anna-Lena Bellberg

2012-06-13

Snabbaste, lättaste och godaste kakor jag gjort på länge. Bjöd båda klasserna 2 på dessa kakor sista dagen för terminen och de tyckte att det var de GODASTE kakor de ätit! Mums!