Knäckebröd med dillfrö och Västerbottensost
  • Ugn 250º

Knäckebröd med dillfrö och Västerbottensost

3.17 (30 betyg)

Hembakat knäckebröd är underbart gott. Med västerbottensost i degen blir det något alldeles extra.

  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 250º

Tillagningstid: 30 min Jästid: 15 min Gräddtid: 40 min

Ingredienser

30 stycken
  • 25 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 2.5 dl vatten (37°)
  • 1 dl linfrö
  • 1 msk dillfrö
  • 1 msk honung
  • 1 dl havrekli
  • 5 dl vetemjöl + 3 dl till utbakningen
  • 2 dl riven västerbottensost
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rör ut jäst och salt med ljummet vatten i en bunke eller köksmaskin. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen 7–10 minuter för hand eller 5 minuter med maskin. Jäs under bakduk 15 minuter.

  2. 2

    Dela degen i 30 delar. Kavla ut varje del med mycket mjöl på bakbordet. Kavla rundlar, cirka 15 centimeter i diameter, så tunt som möjligt. Kavla sedan med kruskavel eller nagga några gånger med en gaffel.

  3. 3

    Lägg de utkavlade bröden på bakplåtspapper, 5–6 bröd på varje papper, och dra sedan över på plåten. Grädda 5–7 minuter. Låt bröden svalna på galler.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Lena

    Fantastiskt gott! Vi bakar och äter både när det vankas kräftor och sill.