Knäckebröd med dillfrö och Västerbottensost

Knäckebröd med dillfrö och Västerbottensost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(30)

Hembakat knäckebröd är underbart gott. Med Västerbottensost i degen blir det något alldeles extra.

Tillagningstid: 1 tim 30 min
Ugnstemperatur:250º
30 stycken
  • 25 g jäst
  • 2.5 dl vatten (37°)
  • 1 dl linfrö
  • 1 msk dillfrö
  • 1 msk honung
  • 1 dl havrekli
  • 5 dl vetemjöl + 3 dl till utbakningen
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Rör ut jäst och salt med ljummet vatten i en bunke eller köksmaskin. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen 7–10 minuter för hand eller 5 minuter med maskin. Jäs under bakduk 15 minuter.
  2. Dela degen i 30 delar. Kavla ut varje del med mycket mjöl på bakbordet. Kavla rundlar, cirka 15 centimeter i diameter, så tunt som möjligt. Kavla sedan med kruskavel eller nagga några gånger med en gaffel.
  3. Lägg de utkavlade bröden på bakplåtspapper, 5–6 bröd på varje papper, och dra sedan över på plåten. Grädda 5–7 minuter. Låt bröden svalna på galler.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lena

2013-08-06

Fantastiskt gott! Vi bakar och äter både när det vankas kräftor och sill.

Knäckebröd med dillfrö och Västerbottensost
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 25 g jäst
  • 2.5 dl vatten (37°)
  • 1 dl linfrö
  • 1 msk dillfrö
  • 1 msk honung
  • 1 dl havrekli
  • 5 dl vetemjöl + 3 dl till utbakningen
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • 1 tsk salt

Knäckebröd med dillfrö och Västerbottensost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(30)

Hembakat knäckebröd är underbart gott. Med Västerbottensost i degen blir det något alldeles extra.

Tillagningstid: 1 tim 30 min
Ugnstemperatur:250º
30 stycken

Gör så här

  1. Rör ut jäst och salt med ljummet vatten i en bunke eller köksmaskin. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen 7–10 minuter för hand eller 5 minuter med maskin. Jäs under bakduk 15 minuter.
  2. Dela degen i 30 delar. Kavla ut varje del med mycket mjöl på bakbordet. Kavla rundlar, cirka 15 centimeter i diameter, så tunt som möjligt. Kavla sedan med kruskavel eller nagga några gånger med en gaffel.
  3. Lägg de utkavlade bröden på bakplåtspapper, 5–6 bröd på varje papper, och dra sedan över på plåten. Grädda 5–7 minuter. Låt bröden svalna på galler.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lena

2013-08-06

Fantastiskt gott! Vi bakar och äter både när det vankas kräftor och sill.