Klassisk pecannötspaj

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Klassisk pecannötspaj med frasigt pajskal, söt fyllning ochknapriga nötter. Funkar bådesom fika och dessert.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g smör, tärnat
  • 5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 msk kallt vatten
  • vispgrädde eller glass, till servering
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 160 g pekannötter
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 dl strösocker
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • flingsalt

Gör så här

  1. Nyp ihop smör, mjöl, socker och vaniljsocker till ett smul.
  2. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen ien låg form med löstagbar kant. Låt ståi frysen ca 10 min.
  3. Sätt ugnen på 175°. Nagga och förgrädda pajskalet ca 10 min.
  4. Vispa äggen lätt. Hacka hälften avnötterna. Blanda ner nöthack, nötternaoch resten av ingredienserna till en jämn smet.
  5. Häll smeten i pajskalet. Gräddamitt i ugnen ca 40 min. Täck ev på slutet så den inte blir för mörk.
  6. Låt kallna. Serveramed glass eller lättvispad grädde.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2020-11-04

Hej Gülay. Ett tekniskt problem gjorde att ingredienserna inte syntes men nu ska de vara tillbaka :) /Maja, redaktör

Gülay

2020-11-01

Recepten är ju inte hel,var är recept till pajdegen?

Coop

2020-10-22

Hej Maria! Det är över och undervärme som gäller och pajen kan stå i mitten. Vad gäller formen har vi använt en pajform med avtagbar botten som är ca 24 cm i diameter 😊 /Mvh, Maja/redaktör

Maria

2020-10-21

Hej ! Dum fråga kanske men ungefär hur stor form rekommenderar ni att man använder, och när det kommer till ugnen så är det över och under värme som gäller ?

Liknande recept

Spara recept

Kolapaj med salta jordnötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Knäckig saffranstosca

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Choklad- och jordgubbstårta

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Blåbärscocotter

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Mandelkorgar med kryddiga hjortron

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Påskens morotstårta

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(9)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 200 g smör, tärnat
  • 5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 msk kallt vatten
  • vispgrädde eller glass, till servering
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 160 g pekannötter
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 dl strösocker
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • flingsalt

Klassisk pecannötspaj

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Klassisk pecannötspaj med frasigt pajskal, söt fyllning ochknapriga nötter. Funkar bådesom fika och dessert.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Nyp ihop smör, mjöl, socker och vaniljsocker till ett smul.
  2. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen ien låg form med löstagbar kant. Låt ståi frysen ca 10 min.
  3. Sätt ugnen på 175°. Nagga och förgrädda pajskalet ca 10 min.
  4. Vispa äggen lätt. Hacka hälften avnötterna. Blanda ner nöthack, nötternaoch resten av ingredienserna till en jämn smet.
  5. Häll smeten i pajskalet. Gräddamitt i ugnen ca 40 min. Täck ev på slutet så den inte blir för mörk.
  6. Låt kallna. Serveramed glass eller lättvispad grädde.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2020-11-04

Hej Gülay. Ett tekniskt problem gjorde att ingredienserna inte syntes men nu ska de vara tillbaka :) /Maja, redaktör

Gülay

2020-11-01

Recepten är ju inte hel,var är recept till pajdegen?

Coop

2020-10-22

Hej Maria! Det är över och undervärme som gäller och pajen kan stå i mitten. Vad gäller formen har vi använt en pajform med avtagbar botten som är ca 24 cm i diameter 😊 /Mvh, Maja/redaktör

Maria

2020-10-21

Hej ! Dum fråga kanske men ungefär hur stor form rekommenderar ni att man använder, och när det kommer till ugnen så är det över och under värme som gäller ?

Liknande recept

Spara recept

Kolapaj med salta jordnötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Knäckig saffranstosca

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Choklad- och jordgubbstårta

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Blåbärscocotter

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Mandelkorgar med kryddiga hjortron

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Påskens morotstårta

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(9)