Klar trattkantarellsoppa med frikadeller

Klar trattkantarellsoppa med frikadeller

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Kombinationen av morötter, broccoli, rotselleri, salladslök och trattkantareller gör soppan otroligt god.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
  • Frikadeller:
  • 75 g skalad mandel
  • 2 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl riven, gärna lagrad ost
  • 1 vitlöksklyfta
  • Kantarellsoppa:
  • 1.5 liter grönsaksbuljong
  • 150 g morot
  • 150 g rotselleri
  • 3 salladslökar
  • 250 g broccoli, i buketter
  • 150 g färska trattkantareller
  • Till servering:
  • 150 g parmesanost

Gör så här

  1. Mal mandeln fint i en matberedare och lägg i en bunke. Tillsätt ägg, ströbröd, ost och pressad vitlök.Blanda till en jämn smet. Forma små bollar – en dryg tesked räcker, de sväller vid tillagningen.

Kantarellsoppa

  1. Koka upp grönsaksbuljong i en rymlig kastrull.Skala morot och rotselleri och strimla dem tunt. Lägg frikadellerna i buljongen och koka 3–4 min. Lägg i grönsaker och svamp och koka ytterligare 3–4 min.

Till servering

  1. Servera med flagad parmesanost och ev en bit gott bröd med färskost.
  2. Det här är ett recept ur Vår Gröna Kokbok.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-08-30

Hej Arnold, det är vegetariska frikadeller som görs med mandel och ost - så det ska inte vara någon köttfärs i. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Arnold Palmer

2021-08-27

Saknas det möjligen någon sorts köttfärs till frikadellerna?

Klar trattkantarellsoppa med frikadeller
12 st
  • Ingredienser (12)
  • Frikadeller:
  • 75 g skalad mandel
  • 2 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl riven, gärna lagrad ost
  • 1 vitlöksklyfta
  • Kantarellsoppa:
  • 1.5 liter grönsaksbuljong
  • 150 g morot
  • 150 g rotselleri
  • 3 salladslökar
  • 250 g broccoli, i buketter
  • 150 g färska trattkantareller
  • Till servering:
  • 150 g parmesanost

Klar trattkantarellsoppa med frikadeller

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Kombinationen av morötter, broccoli, rotselleri, salladslök och trattkantareller gör soppan otroligt god.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Mal mandeln fint i en matberedare och lägg i en bunke. Tillsätt ägg, ströbröd, ost och pressad vitlök.Blanda till en jämn smet. Forma små bollar – en dryg tesked räcker, de sväller vid tillagningen.

Kantarellsoppa

  1. Koka upp grönsaksbuljong i en rymlig kastrull.Skala morot och rotselleri och strimla dem tunt. Lägg frikadellerna i buljongen och koka 3–4 min. Lägg i grönsaker och svamp och koka ytterligare 3–4 min.

Till servering

  1. Servera med flagad parmesanost och ev en bit gott bröd med färskost.
  2. Det här är ett recept ur Vår Gröna Kokbok.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-08-30

Hej Arnold, det är vegetariska frikadeller som görs med mandel och ost - så det ska inte vara någon köttfärs i. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Arnold Palmer

2021-08-27

Saknas det möjligen någon sorts köttfärs till frikadellerna?