
Klar spenatsoppa med stekta yoghurtbröd
Betyg (1-5):
Värmande spenatsoppa med tomat och curry som toppas med ägg och serveras med yoghurtbröd.
Tillagningstid: 35 min
4 portioner
- 1 gul lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 1 msk olja
- 1 msk curry
- 1 liter vatten
- 450 g fryst bladspenat
- 2 msk finriven färsk ingefära
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 2 tomater, tärnade
- flingsalt
- 4 ägg, löskokta
- Yoghurtbröd
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 4 dl yoghurt 10%
- 1 ägg
- 1 dl olja, till stekning
Gör så här
- Stek lök och vitlök i olja tills löken mjuknar. Tillsätt curry och stek ett par minuter till.
- Häll i vatten, spenat, ingefära och buljongtärningar. Låt sjuda ca 15 min. Vänd ner tärnade tomater i soppan och låt koka med några minuter. Smaka av med salt.
- Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner yoghurt och ägg. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut små bröd, stek ca 3 min per sida. Servera soppan med ägg och nystekta bröd.
Tips

Det går lika bra att servera med färdiga naanbröd.
Klar spenatsoppa med stekta yoghurtbröd
Betyg (1-5):
Värmande spenatsoppa med tomat och curry som toppas med ägg och serveras med yoghurtbröd.
Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Gör så här
- Stek lök och vitlök i olja tills löken mjuknar. Tillsätt curry och stek ett par minuter till.
- Häll i vatten, spenat, ingefära och buljongtärningar. Låt sjuda ca 15 min. Vänd ner tärnade tomater i soppan och låt koka med några minuter. Smaka av med salt.
- Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner yoghurt och ägg. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut små bröd, stek ca 3 min per sida. Servera soppan med ägg och nystekta bröd.
Tips

Det går lika bra att servera med färdiga naanbröd.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!