Klar spenatsoppa med stekta yoghurtbröd

Klar spenatsoppa med stekta yoghurtbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Värmande spenatsoppa med tomat och curry som toppas med ägg och serveras med yoghurtbröd.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 msk olja
  • 1 msk curry
  • 1 liter vatten
  • 450 g fryst bladspenat
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 tomater, tärnade
  • flingsalt
  • 4 ägg, löskokta
  • Yoghurtbröd
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 dl yoghurt 10%
  • 1 ägg
  • 1 dl olja, till stekning

Gör så här

  1. Stek lök och vitlök i olja tills löken mjuknar. Tillsätt curry och stek ett par minuter till.
  2. Häll i vatten, spenat, ingefära och buljongtärningar. Låt sjuda ca 15 min. Vänd ner tärnade tomater i soppan och låt koka med några minuter. Smaka av med salt.
  3. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner yoghurt och ägg. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut små bröd, stek ca 3 min per sida. Servera soppan med ägg och nystekta bröd.

Tips

Det går lika bra att servera med färdiga naanbröd.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Klar spenatsoppa med stekta yoghurtbröd
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 msk olja
  • 1 msk curry
  • 1 liter vatten
  • 450 g fryst bladspenat
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 tomater, tärnade
  • flingsalt
  • 4 ägg, löskokta
  • Yoghurtbröd
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 dl yoghurt 10%
  • 1 ägg
  • 1 dl olja, till stekning

Klar spenatsoppa med stekta yoghurtbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Värmande spenatsoppa med tomat och curry som toppas med ägg och serveras med yoghurtbröd.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner

Gör så här

  1. Stek lök och vitlök i olja tills löken mjuknar. Tillsätt curry och stek ett par minuter till.
  2. Häll i vatten, spenat, ingefära och buljongtärningar. Låt sjuda ca 15 min. Vänd ner tärnade tomater i soppan och låt koka med några minuter. Smaka av med salt.
  3. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner yoghurt och ägg. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut små bröd, stek ca 3 min per sida. Servera soppan med ägg och nystekta bröd.

Tips

Det går lika bra att servera med färdiga naanbröd.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!