Kladdkaka med jordnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(33)

Superenkel kaka som blir exklusiv med jordnötssmör och portionsservering.

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:175º
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl jordnötssmör
  • 1 dl salta jordnötter
  • Till servering
  • vispad grädde eller vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa 6 formar med en diameter på ca 10 cm.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna. Smält smör i en kastrull och dra från värmen. Tillsätt hackad choklad. Rör tills den smält.
  3. Blanda chokladen med äggvispet och vänd ner mjölblandningen. Fördela i formarna. Lägg en sked jordnötssmör i mitten av formarna och tryck ner lätt. Strö över jordnötter och grädda 8–10 min i mitten av ugnen. De ska vara mjuka i mitten.

Tips

Går att göra i en stor form, ca 24 cm diameter. Öka då tiden i ugnen med cirka 5 minuter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Camilla

2021-03-01

Älskar kladdkaka och jordnötter men detta var lite för mastigt för mig. Ska nog testa med ljus choklad nästa gång för att få mer sötma.

Coop

2019-05-15

Hej Ewa! Om du tål andra sorters nötter så byt mot ett sådant nötsmör, tex mandel, hasselnöt eller cashewnöt. Annars kan du prova med med dulce de leche och toppa med några frön och lite flingsalt. Lycka till och berätta gärna om du provar! /Elsa, webbredaktör

Ewa

2019-05-06

Tål tyvärr inte jordnötter. Har ni något annat tips på salt?

Ann Elisabeth

2016-12-14

Med Urtekram's chrunchy jordnötssmör smakade det INTE gott alls. Mera som stallgolv, faktiskt.

Linnea

2016-01-20

Mycket god & enkel att göra!

Molly

2015-11-15

As goda!!!!

10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl jordnötssmör
  • 1 dl salta jordnötter
  • Till servering
  • vispad grädde eller vaniljglass

Kladdkaka med jordnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(33)

Superenkel kaka som blir exklusiv med jordnötssmör och portionsservering.

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:175º
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa 6 formar med en diameter på ca 10 cm.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna. Smält smör i en kastrull och dra från värmen. Tillsätt hackad choklad. Rör tills den smält.
  3. Blanda chokladen med äggvispet och vänd ner mjölblandningen. Fördela i formarna. Lägg en sked jordnötssmör i mitten av formarna och tryck ner lätt. Strö över jordnötter och grädda 8–10 min i mitten av ugnen. De ska vara mjuka i mitten.

Tips

Går att göra i en stor form, ca 24 cm diameter. Öka då tiden i ugnen med cirka 5 minuter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Camilla

2021-03-01

Älskar kladdkaka och jordnötter men detta var lite för mastigt för mig. Ska nog testa med ljus choklad nästa gång för att få mer sötma.

Coop

2019-05-15

Hej Ewa! Om du tål andra sorters nötter så byt mot ett sådant nötsmör, tex mandel, hasselnöt eller cashewnöt. Annars kan du prova med med dulce de leche och toppa med några frön och lite flingsalt. Lycka till och berätta gärna om du provar! /Elsa, webbredaktör

Ewa

2019-05-06

Tål tyvärr inte jordnötter. Har ni något annat tips på salt?

Ann Elisabeth

2016-12-14

Med Urtekram's chrunchy jordnötssmör smakade det INTE gott alls. Mera som stallgolv, faktiskt.

Linnea

2016-01-20

Mycket god & enkel att göra!

Molly

2015-11-15

As goda!!!!