Kladdkaka med jordnötter
  • Tid 20 min
  • Ugn 175º

Kladdkaka med jordnötter

3.77 (31 betyg)

Superenkel kaka som blir exklusiv med jordnötssmör och portionsservering.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

6 stycken
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl jordnötssmör
  • 1 dl salta jordnötter
Till servering
  • vispad grädde eller vaniljglass
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa 6 formar med en diameter på ca 10 cm.

  2. 2

    Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna. Smält smör i en kastrull och dra från värmen. Tillsätt hackad choklad. Rör tills den smält.

  3. 3

    Blanda chokladen med äggvispet och vänd ner mjölblandningen. Fördela i formarna. Lägg en sked jordnötssmör i mitten av formarna och tryck ner lätt. Strö över jordnötter och grädda 8–10 min i mitten av ugnen. De ska vara mjuka i mitten.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Går att göra i en stor form, ca 24 cm diameter. Öka då tiden i ugnen med cirka 5 minuter.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Ann Elisabeth

    Med Urtekram's chrunchy jordnötssmör smakade det INTE gott alls. Mera som stallgolv, faktiskt.

  • Linnea

    Mycket god & enkel att göra!

  • Molly

    As goda!!!!