Kladdkaka med inbakade godisägg

Kladdkaka med inbakade godisägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Klassisk kladdkaka med överraskning. Recept av: Mia Öhrn och Foto: Ulrika Pousette

Tillagningstid: 15 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:200º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g smör
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1.5 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 20 chokladfyllda godisägg
  • vispgrädde eller vaniljglass, till servering
  • 0.5 krm salt

Gör så här

  1. ätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter (eller tryck i ett bakplåtspapper i formen).
  2. Smält smöret. Rör ihop de torra ingredienserna. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp. Rör ner smöret och de torra ingredienserna i äggvispet.
  3. Bred ut smeten i formen och tryck ner godisäggen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 12–15 min. Känn med provsticka. Låt svalna något. Servera nygräddad eller i rumstemperatur med lättvispad grädde.
Kladdkaka med inbakade godisägg
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 100 g smör
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1.5 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 20 chokladfyllda godisägg
  • vispgrädde eller vaniljglass, till servering
  • 0.5 krm salt

Kladdkaka med inbakade godisägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Klassisk kladdkaka med överraskning. Recept av: Mia Öhrn och Foto: Ulrika Pousette

Tillagningstid: 15 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:200º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. ätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter (eller tryck i ett bakplåtspapper i formen).
  2. Smält smöret. Rör ihop de torra ingredienserna. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp. Rör ner smöret och de torra ingredienserna i äggvispet.
  3. Bred ut smeten i formen och tryck ner godisäggen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 12–15 min. Känn med provsticka. Låt svalna något. Servera nygräddad eller i rumstemperatur med lättvispad grädde.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!