Kladdkaka med inbakade godisägg
  • Tid 15 min + tid i ugn
  • Ugn 200º

Kladdkaka med inbakade godisägg

5 (1 betyg)

Klassisk kladdkaka med överraskning. Recept av: Mia Öhrn och Foto: Ulrika Pousette

  • Tillagningstid 15 min + tid i ugn
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

10 bitar
  • 100 g smör
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1.5 tsk vaniljsocker
  • 0.5 krm salt
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 20 chokladfyllda godisägg
  • vispgrädde eller vaniljglass, till servering
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    ätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter (eller tryck i ett bakplåtspapper i formen).

  2. 2

    Smält smöret. Rör ihop de torra ingredienserna. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp. Rör ner smöret och de torra ingredienserna i äggvispet.

  3. 3

    Bred ut smeten i formen och tryck ner godisäggen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 12–15 min. Känn med provsticka. Låt svalna något. Servera nygräddad eller i rumstemperatur med lättvispad grädde.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar