Kikärtssallad i tortillakorgar
  • Tid 30 min
  • Ugn 175º

Kikärtssallad i tortillakorgar

3 (2 betyg)

Eleganta små korgar fyllda med kikärtssallad med smak av rödlök, tomat och paprika.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

4 portioner
  • 4 medelstora mjuka tortillabröd
  • vatten
  • olivolja till pensling
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 msk sumakkryddblandning
  • 3 msk pressad citron
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar
  • 380 g kikärtor
  • 250 g delade körsbärstomater
  • 100 g grovhackad sallad t ex krispsallad eller lollo rosso
  • 100 g strimlad gul paprika
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Pensla bröden först med lite vatten, sedan med olivolja. Forma bröden över fyra ugnssäkra formar eller glas, med den oljade ytan mot formen. Låt stå i ugnen cirka 5 minuter, bröden ska torka en aning.

  2. 2

    Blanda olja, krydda, citron, lök, salt och peppar.

  3. 3

    Skölj ärterna och låt dem rinna av. Blanda ner ärter, tomater, sallad och paprika i lökvinägretten.

  4. 4

    Fyll korgarna med kikärtssalladen. Garnera eventuellt med extra grönsaker.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar