Kikärtsfrallor

Kikärtsfrallor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Goda frallor gjorda på kikärter, rågmjöl och vetemjöl. Perfekta att servera till frukosten eller på buffén.

Tillagningstid: 30 min + 1 tim 30 min att jäsa
Ugnstemperatur:225º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 50 g smör
  • 5 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 3 dl kokta kikärtor (1 frp á 400 g)
  • 1.5 tsk salt
  • 3 dl rågmjöl
  • 8 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Smält smöret. Häll i vattnet och värm till 37°. Rör ut jästen med smör och vatten i en bunke.
  2. Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Mixa eller mosa kikärterna till en puré. Tillsätt purén och resten av ingredienserna i jästen.
  3. Knåda degen för hand eller kör i maskin ca 5 min. Degen ska vara ganska lös. Låt jäsa under bakduk ca 1 tim.
  4. Ta upp degen på mjölat bakbord och skär upp i 20 bitar. Lägg på plåtar täckta med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare ca 30 min under bakduk.
  5. Grädda mitt i ugnen 10-15 min, till en innertemperatur på 98⁰. Låt svalna på plåten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nina

2021-07-10

Supergoda. Lite kladdigt, men blöt händerna med kallt vatten så går det lättare att rulla frallorna.

Liknande recept

Spara recept

Vörtbröd med julmust

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Surdegsbröd grundrecept

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Våfflor, glutenfria

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Trefrukts-marmelad med chili

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kalljästa hälsomuffins

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Hasselnötskavring (mini)

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fruktbröd

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Kuvertbröd med fänkålsfrön

Betyg
Betyg
(1)
Kikärtsfrallor
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 50 g smör
  • 5 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 3 dl kokta kikärtor (1 frp á 400 g)
  • 1.5 tsk salt
  • 3 dl rågmjöl
  • 8 dl vetemjöl

Kikärtsfrallor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Goda frallor gjorda på kikärter, rågmjöl och vetemjöl. Perfekta att servera till frukosten eller på buffén.

Tillagningstid: 30 min + 1 tim 30 min att jäsa
Ugnstemperatur:225º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret. Häll i vattnet och värm till 37°. Rör ut jästen med smör och vatten i en bunke.
  2. Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Mixa eller mosa kikärterna till en puré. Tillsätt purén och resten av ingredienserna i jästen.
  3. Knåda degen för hand eller kör i maskin ca 5 min. Degen ska vara ganska lös. Låt jäsa under bakduk ca 1 tim.
  4. Ta upp degen på mjölat bakbord och skär upp i 20 bitar. Lägg på plåtar täckta med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare ca 30 min under bakduk.
  5. Grädda mitt i ugnen 10-15 min, till en innertemperatur på 98⁰. Låt svalna på plåten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nina

2021-07-10

Supergoda. Lite kladdigt, men blöt händerna med kallt vatten så går det lättare att rulla frallorna.

Liknande recept

Spara recept

Vörtbröd med julmust

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Surdegsbröd grundrecept

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Våfflor, glutenfria

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Trefrukts-marmelad med chili

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kalljästa hälsomuffins

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Hasselnötskavring (mini)

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fruktbröd

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Kuvertbröd med fänkålsfrön

Betyg
Betyg
(1)