Kikärtsbröd

Kikärtsbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Limpa gjord på kokta kikärter, rågmjöl och vetemjöl. Gott och saftigt bröd.

Tillagningstid: 20 min + 1 tim 30 min jästid och 1 tim i ugn
Ugnstemperatur:200º
2 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 50 g smör
  • 5 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 3 dl kokta kikärtor (1 frp á 400 g)
  • 1.5 tsk salt
  • 3 dl rågmjöl
  • 8 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Smält smöret. Häll i vattnet och värm till 37°. Rör ut jästen med smör och vatten i en bunke.
  2. Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Mixa eller mosa kikärterna till en puré. Tillsätt purén och resten av ingredienserna i jästen.
  3. Knåda degen för hand eller kör i maskin ca 5 min. Degen ska vara ganska lös. Låt jäsa under bakduk ca 1 tim.
  4. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två. Lägg i brödformar täckta med bakplåtspapper.
  5. Låt jäsa ytterligare ca 30 min under bakduk. Grädda lägre ner i ugnen till en innertemperatur på 98⁰, ca 1 tim. Låt svalna i formen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Surdegsbröd grundrecept

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Mango passion smoothie

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Nötbröd

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Brytbröd med frön

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Fruktbröd

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Lingonmarmelad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Cheesecake i glas

Betyg
Betyg
(2)
Kikärtsbröd
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 50 g smör
  • 5 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 3 dl kokta kikärtor (1 frp á 400 g)
  • 1.5 tsk salt
  • 3 dl rågmjöl
  • 8 dl vetemjöl

Kikärtsbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Limpa gjord på kokta kikärter, rågmjöl och vetemjöl. Gott och saftigt bröd.

Tillagningstid: 20 min + 1 tim 30 min jästid och 1 tim i ugn
Ugnstemperatur:200º
2 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret. Häll i vattnet och värm till 37°. Rör ut jästen med smör och vatten i en bunke.
  2. Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Mixa eller mosa kikärterna till en puré. Tillsätt purén och resten av ingredienserna i jästen.
  3. Knåda degen för hand eller kör i maskin ca 5 min. Degen ska vara ganska lös. Låt jäsa under bakduk ca 1 tim.
  4. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två. Lägg i brödformar täckta med bakplåtspapper.
  5. Låt jäsa ytterligare ca 30 min under bakduk. Grädda lägre ner i ugnen till en innertemperatur på 98⁰, ca 1 tim. Låt svalna i formen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Surdegsbröd grundrecept

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Mango passion smoothie

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Nötbröd

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Brytbröd med frön

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Fruktbröd

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Lingonmarmelad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Cheesecake i glas

Betyg
Betyg
(2)