Kex med tre röror
  • Tid 35 min

Kex med tre röror

5 (1 betyg)

Att samla familj och vänner runt lite småplock passar våren perfekt! Låt er inspireras av dessa tre röror och servera knapriga kex eller krispig grissini till.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 18

Ingredienser

8 portioner
  • kex och/eller grissini
Aubergineröra:
  • 1 aubergine (à ca 250 g)
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 liten rödlök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk pressad citronsaft
  • salt
  • cayennepeppar
Olivröra:
  • 260 g urkärnade kalamataoliver (avrunnen vikt)
  • 1 dl olivolja
  • 60 g parmesan, finriven
  • 0.5 kruka persilja, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
Kronärtskocksröra:
  • 300 g marinerade kronärtskockshjärtan, på burk, bruttovikt
  • 50 g cream cheese
  • 10 basilikablad, strimlade
  • 1 tsk finrivet citronskal (endast det gula)
  • salt och svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Aubergineröra: Skala auberginen och skär i tärningar. Lägg i en skål med kallt vatten och låt stå ca 20 min. Låt rinna av ordentligt. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, vitlök och auberginen under omrörning tills auberginen är mjuk. Häll upp i en skål och mosa ihop med en gaffel. Smaka av med citronsaft, salt och cayennepeppar.

Olivröra:

  1. 1

    Hacka oliverna fint. Vänd runt med olja, finriven parmesan, persilja och vitlök.

Kronärtskocksröra:

  1. 1

    Sila av vätskan från kronärtskockorna. Mixa lite slarvigt med en stavmixer eller hacka för hand. Rör ihop med cream cheese, basilika och citronskal. Smaka av med salt och peppar.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Gott att smaka av aubergineröran med lite spiskummin.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar