Kerala shrimp salad (räksallad)
Kerala shrimp salad (räksallad)
  • Tid 20 min

Kerala shrimp salad (räksallad)

4.67 (3 betyg)

Så gott med mynta, lime och chili till räkor och söt mango.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g skalade skalade räkor (1 kg med skal)
  • 2 finhackade röda chili
  • 1 kruka koriander, hackad
  • 1 kruka mynta, hackad
  • 2 lime, pressad saft
  • 3 msk olivolja
  • 1 mango eller 1 paket fryst
  • 2 tärnade avokador
  • 70 g babyspenat
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 granatäpple
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vänd runt räkorna med chili, koriander, mynta, limesaft och olja.

  2. 2

    Vänd ner tärnad mango, avokado och spenat. Smaka av med salt. Toppa med granatäppelkärnor.

Kärna ur granatäpple:

  1. 1

    Rulla granatäpplet på bänken så det knastrar. Dela på mitten så att knoppen är på ena delen. Slå med baksidan av en slev på skalet och låt kärnorna falla ner i en bunke.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Servera som liten förrätt eller del av buffén.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Per Tengdelius

    Lite mindre lime enligt vår smak. Annars toppengott och nytt.