Kefta med tomatdipp

Kefta med tomatdipp

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Kryddiga lammfärsbullar med smarrig sås.

Tillagningstid: 30 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl grädde, eller vatten
  • 800 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 0.75 dl hackad färsk koriander
  • 1 msk mald spiskummin
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 2 tsk salt
  • Tomatdipp:
  • 0.5 dl finhackad gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 tsk socker
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Lägg ströbrödet i grädden eller vattnet i en bunke. Låt svälla cirka 5 minuter. Tillsätt övriga ingredienser till färsen och blanda ordentligt. Forma avlånga biffar och lägg i en långpanna med bakplåtspapper. Stek i ugnen cirka 15 minuter.
  2. Fräs under tiden lök och vitlök i oljan, cirka 1 minut. Tillsätt tomatpurén och fräs under omrörning ytterligare 1-2 minuter. Slå på tomatkross, kajennpeppar, salt och socker. Låt småputtra 5-8 minuter.
  3. Lägg upp keftan med tomatdippen ovanpå.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Vegetarisk lasagne med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Fyllda auberginer

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Indiskt kryddris

Betyg
Betyg
(19)
Kefta med tomatdipp
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl grädde, eller vatten
  • 800 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 0.75 dl hackad färsk koriander
  • 1 msk mald spiskummin
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 2 tsk salt
  • Tomatdipp:
  • 0.5 dl finhackad gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 tsk socker
  • 0.5 tsk salt

Kefta med tomatdipp

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Kryddiga lammfärsbullar med smarrig sås.

Tillagningstid: 30 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg ströbrödet i grädden eller vattnet i en bunke. Låt svälla cirka 5 minuter. Tillsätt övriga ingredienser till färsen och blanda ordentligt. Forma avlånga biffar och lägg i en långpanna med bakplåtspapper. Stek i ugnen cirka 15 minuter.
  2. Fräs under tiden lök och vitlök i oljan, cirka 1 minut. Tillsätt tomatpurén och fräs under omrörning ytterligare 1-2 minuter. Slå på tomatkross, kajennpeppar, salt och socker. Låt småputtra 5-8 minuter.
  3. Lägg upp keftan med tomatdippen ovanpå.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Vegetarisk lasagne med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Fyllda auberginer

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Indiskt kryddris

Betyg
Betyg
(19)