Karré med mango- och chilisås
Karré med mango- och chilisås
  • Tid 35 min

Karré med mango- och chilisås

2.33 (3 betyg)

Fint kött med chilistrimlor serverat på basmatiris kokat i kokosmjölk och gardemumma.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g marinerad pigghamkarré (lemon smoke)
Sås:
  • 20 g chili och mango kryddblandning (Santa Maria)
  • 2 dl gräddfil
Kokosris:
  • 2 dl basmatiris
  • 1.6 dl kokosmjölk
  • 2.5 dl vatten
  • 5 st gröna kardemummakapslar
  • 0.5 tsk salt
Tillbehör:
  • 80 g blandad sallad eller kokta haricots verts
  • 1 urkärnad och strimlad röd chili
  • 1 tsk örtkrydda, efter smak
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda ingredienserna till såsen och låt den dra i kylen medan riset kokar. Skölj riset. Koka det med kokosmjölk, vatten, öppnade kardemummakapslar och salt ca 20 minuter.

  2. 2

    Stek eller grilla under tiden köttbitarna ca 2 minuter per sida. Servera kött, sås och ris med grönsaker. Garnera med grönt.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Kardemummakapslarna går bra att byta ut till hel kardemumma, 5 kardemummakapsalr motsvarar 1 tsk hel kardemumma.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar