Kärlek och bär

Kärlek och bär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Tillagningstid: 5 minuter
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 150 g choklad, mjölk-, mörk eller vit
  • 250 g jordgubbar, sköljda
  • 250 g björnbär, sköljda
  • Till servering:
  • 1 flaska champagne eller mousserande vitt vin

Gör så här

  1. Bryt chokladen i bitar, lägg den i en skål (inte rostfri) och värm i mikro tills chokladen smälter. Om du smälter vit choklad i mikro, var försiktig då den inte tål lika höga temperaturer som mörk choklad. Eller ställ skålen med choklad i en kastrull med sjudande vatten, vattenbad.
  2. Ta skålen ur vattenbadet när chokladen har smält. Doppa bären i den smälta chokladen, låt stelna i rumstemperatur. Lägg dem sedan på ett fat.
  3. Servera till champage eller mousserande vitt vin.

Tips

Det går bra med andra bär också, till exempel bigarråer och hallon.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fruktspett med kolasås på vit choklad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Vårrullar med äpple, lingon och vit choklad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Chokladdoppade fruktspett

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Blåbärspaj

Betyg
Betyg
(11)
Kärlek och bär
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 150 g choklad, mjölk-, mörk eller vit
  • 250 g jordgubbar, sköljda
  • 250 g björnbär, sköljda
  • Till servering:
  • 1 flaska champagne eller mousserande vitt vin

Kärlek och bär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Tillagningstid: 5 minuter
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryt chokladen i bitar, lägg den i en skål (inte rostfri) och värm i mikro tills chokladen smälter. Om du smälter vit choklad i mikro, var försiktig då den inte tål lika höga temperaturer som mörk choklad. Eller ställ skålen med choklad i en kastrull med sjudande vatten, vattenbad.
  2. Ta skålen ur vattenbadet när chokladen har smält. Doppa bären i den smälta chokladen, låt stelna i rumstemperatur. Lägg dem sedan på ett fat.
  3. Servera till champage eller mousserande vitt vin.

Tips

Det går bra med andra bär också, till exempel bigarråer och hallon.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fruktspett med kolasås på vit choklad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Vårrullar med äpple, lingon och vit choklad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Chokladdoppade fruktspett

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Blåbärspaj

Betyg
Betyg
(11)