
Karibisk köttgryta
Betyg (1-5):
Mustig currygryta med friska fruktinslag.
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 400 g strimlat fläskkött
- 2 tsk curry
- 1 msk rapsolja
- 1 gul lök, i klyftor
- 1.5 dl kokosmjölk
- 1 skalad papaya eller mango, i smala klyftor
- 2 skivade, fasta bananer
- 2 tärnade syrliga äpplen
- 0.5 dl sultanrussin eller vanliga russin
- 0.5 dl jordnötter, gärna torrostade
Gör så här
- Bryn köttet med curryn i fettet i en gryta. Tillsätt löken, stek ett par minuter till och salta. Häll i kokosmjölken och koka tills köttet känns mört, cirka 5 minuter. Späd eventuellt med lite vatten om det blir för torrt.
- Blanda försiktigt i frukten och låt sjuda tills allt är genom-varmt, 2-3 minuter. Strö över nötterna.
Servering
Servera med ris.
Karibisk köttgryta
Betyg (1-5):
Mustig currygryta med friska fruktinslag.
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Bryn köttet med curryn i fettet i en gryta. Tillsätt löken, stek ett par minuter till och salta. Häll i kokosmjölken och koka tills köttet känns mört, cirka 5 minuter. Späd eventuellt med lite vatten om det blir för torrt.
- Blanda försiktigt i frukten och låt sjuda tills allt är genom-varmt, 2-3 minuter. Strö över nötterna.
Servering
Servera med ris.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2021-11-23
Väldigt gott! Funkar även med tofu istället för fläsk.
2014-05-09
Ack så gott. Fast jag tog päron istället för mango och solrosfrö ist för nötter. Och så lite peppar.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Emmy
2021-11-23
Väldigt gott! Funkar även med tofu istället för fläsk.
Ingrid
2014-05-09
Ack så gott. Fast jag tog päron istället för mango och solrosfrö ist för nötter. Och så lite peppar.