
Karamelliserad getost med hjortron
Betyg (1-5):
Om man har en brännare i sin ägo är detta en av de enklaste och läckraste desserter man kan tänka sig.
Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 4 skivor getost på rulle
- 2 msk strösocker
- Hjortronmylta:
- 200 g frysta hjortron
- 0.5 dl strösocker
Gör så här
- Tina hjortronen. Rör försiktigt ihop med sockret tills sockret lösts upp.
- Lägg ostskivorna på 4 dessertfat och strö över 1⁄2 msk socker per ostskiva. Bränn av sockerytan med en gasbrännare tills sockret är karamelliserat.
- Servera med hjortronmyltan.
Liknande recept
Karamelliserad getost med hjortron
Betyg (1-5):
Om man har en brännare i sin ägo är detta en av de enklaste och läckraste desserter man kan tänka sig.
Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Tina hjortronen. Rör försiktigt ihop med sockret tills sockret lösts upp.
- Lägg ostskivorna på 4 dessertfat och strö över 1⁄2 msk socker per ostskiva. Bränn av sockerytan med en gasbrännare tills sockret är karamelliserat.
- Servera med hjortronmyltan.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
madde
2015-10-14
gott