Kantarellpannkaka med lök- och äppelkompott
  • Tid 35 min
  • Ugn 225º

Kantarellpannkaka med lök- och äppelkompott

3.43 (7 betyg)

Servera ugnspannkakan med kantareller och en kompott med smak av äpple och lök.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 20
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
Pannkaka:
  • 1 liter färska kantareller, eller 200 g förvällda
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 krm timjan
  • 3 msk hackad gräslök
  • 3 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
Kompott:
  • 1 skivad gul lök
  • 2 urkärnade, klyftade äpplen
  • 1 msk smör
  • 1 msk honung eller (rå) socker
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm timjan
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • 1 dl vatten
Tillbehör:
  • 1 dl rårörda lingon
  • kvistar färsk timjan
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Värm ugnen. Grovhacka kantarellerna och stek dem och löken i fettet tills all vätska kokat in. Salta, peppra och rör ner timjan och gräslök.

  2. 2

    Vispa samman mjölk, mjöl, mjölk, ägg och salt. Häll äggsmeten i en smord ugnsform och strö ner svampen. Grädda pannkakan i mitten av ugnen tills den har stannat och fått fin färg, 20-25 minuter.

  3. 3

    Stek löken och äppelklyftorna i matfettet några minuter med salt, honung eller socker och kryddor. Blanda balsamvinäger, kalvfond och vatten och häll det över äppelblandningen. Låt koka någon minut.

  4. 4

    Skär ugnspannkakan i snibbar och servera med äppelblandningen och rårörda lingon. Strö ev över lite timjan.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar