Kanelstekta äpplen med smördeg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

En passande dessert på hösten när de svenska äpplena har mognat. Klassiskt smaksatt med kanel och sirap serverad med vaniljglass. Den frasiga smördegen blir det perfekta tillbehöret.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 färsk smördegsrulle (à 265 g)
  • 1 ägg
  • 4 äpplen
  • 2 msk smör
  • 2 msk ljus sirap eller lönnsirap
  • 1 tsk kanel
  • Till servering:
  • vaniljglass

Gör så här

  1. Rulla ut smördegen och stansa eller skär ut rundlar eller fyrkanter. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med lättvispat ägg och grädda mitt i ugnen tills de är puffade och har fin färg, ca 10 min.
  2. Tärna äpplena och stek i smör, sirap och kanel tills de är lätt mjuka, spara såsen. Servera äpplena med smördegen och vaniljglass. Skeda över såsen från stekpannan och garnera med myntablad.

Servering

Både fint och gott att servera med några myntablad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Äppelcheesecake

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Mango- och jordgubbsslush

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Sabayonne med exotisk fruktblandning

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Varm mango med honung och ingefära

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(38)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1 färsk smördegsrulle (à 265 g)
  • 1 ägg
  • 4 äpplen
  • 2 msk smör
  • 2 msk ljus sirap eller lönnsirap
  • 1 tsk kanel
  • Till servering:
  • vaniljglass

Kanelstekta äpplen med smördeg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

En passande dessert på hösten när de svenska äpplena har mognat. Klassiskt smaksatt med kanel och sirap serverad med vaniljglass. Den frasiga smördegen blir det perfekta tillbehöret.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rulla ut smördegen och stansa eller skär ut rundlar eller fyrkanter. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med lättvispat ägg och grädda mitt i ugnen tills de är puffade och har fin färg, ca 10 min.
  2. Tärna äpplena och stek i smör, sirap och kanel tills de är lätt mjuka, spara såsen. Servera äpplena med smördegen och vaniljglass. Skeda över såsen från stekpannan och garnera med myntablad.

Servering

Både fint och gott att servera med några myntablad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Äppelcheesecake

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Mango- och jordgubbsslush

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Sabayonne med exotisk fruktblandning

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Varm mango med honung och ingefära

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(38)