Kanelstekta äpplen med smördeg
  • Tid 25 min
  • Ugn 200º

Kanelstekta äpplen med smördeg

0 (0 betyg)

En passande dessert på hösten när de svenska äpplena har mognat. Klassiskt smaksatt med kanel och sirap serverad med vaniljglass. Den frasiga smördegen blir det perfekta tillbehöret.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 7
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 färsk smördegsrulle (à 265 g)
  • 1 ägg
  • 4 äpplen
  • 2 msk smör
  • 2 msk ljus sirap eller lönnsirap
  • 1 tsk kanel
Till servering:
  • vaniljglass
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rulla ut smördegen och stansa eller skär ut rundlar eller fyrkanter. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med lättvispat ägg och grädda mitt i ugnen tills de är puffade och har fin färg, ca 10 min.

  2. 2

    Tärna äpplena och stek i smör, sirap och kanel tills de är lätt mjuka, spara såsen. Servera äpplena med smördegen och vaniljglass. Skeda över såsen från stekpannan och garnera med myntablad.

Servering

Både fint och gott att servera med några myntablad.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar