Kanelbullesockerkaka

Kanelbullesockerkaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Baka en sockerkaka som smakar kanelbulle när suget efter bullar blir för stort men tiden inte räcker till. Enkelt recept på kanelbullesockerkaka!

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:175º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g smör
  • 1.5 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk kardemummakärnor, mortlade
  • Fyllning
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 msk malen kanel

Gör så här

  1. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1 ½ liter. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken.
  2. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt smör- och mjölkblandningen. Blanda mjöl, bakpulver och kardeumma och rör ner i smeten.
  3. Blanda socker och kanel. Häll 1/3 av smeten i formen, strö över hälften av fyllningen. Häll på ett lager smet till och resten av fyllningen, häll på resten av smeten. Grädda mitt i ugnen ca 35 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Morotscupcakes med philadelphiatopping

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Morotsmuffins med glasyr och strössel

Betyg
Betyg
(98)
Spara recept

Kalkon- och färskosttoast

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Tant Harriets pepparkakor

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Struvor

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Black bean muffins med apelsinfrosting

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(38)
Kanelbullesockerkaka
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 100 g smör
  • 1.5 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk kardemummakärnor, mortlade
  • Fyllning
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 msk malen kanel

Kanelbullesockerkaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Baka en sockerkaka som smakar kanelbulle när suget efter bullar blir för stort men tiden inte räcker till. Enkelt recept på kanelbullesockerkaka!

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:175º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1 ½ liter. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken.
  2. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt smör- och mjölkblandningen. Blanda mjöl, bakpulver och kardeumma och rör ner i smeten.
  3. Blanda socker och kanel. Häll 1/3 av smeten i formen, strö över hälften av fyllningen. Häll på ett lager smet till och resten av fyllningen, häll på resten av smeten. Grädda mitt i ugnen ca 35 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Morotscupcakes med philadelphiatopping

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Morotsmuffins med glasyr och strössel

Betyg
Betyg
(98)
Spara recept

Kalkon- och färskosttoast

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Tant Harriets pepparkakor

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Struvor

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Black bean muffins med apelsinfrosting

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(38)