Kalvfilé med tapenade

Kalvfilé med tapenade

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g av mittbiten från kalvfilé
  • 0.5 tsk flingsalt, efter smak
  • 1 krm nymalen peppar, efter smak
  • 1 msk smör och olja till stekning
  • Tapenade:
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 3 dl urkärnade svarta oliver
  • 6 sardeller i olja
  • 2 msk kapris
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 dl hackad persilja
  • Ostchips:
  • 1 bit parmesan
  • Till servering:
  • 0.5 dl hackade färska örter

Gör så här

  1. Bryn kalvfilén runt om i smör och olja. Salta och peppra. Stek köttet i ugnen (100-125°C) till en innertempertur på 54°C. Låt svalna. Skär filén i tunna skivor och lägg dem på fat lite omlott.

Tapenade

  1. Kör alla ingredienser till tapenaden i mixer eller matberedare till en puré. Smaka av.

Ostchips

  1. Riv parmesanosten. Lägg det rivna på en plåt med bakplåtspapper. Baka några minuter i ugnen (225°C) tills osten blir jämnt gyllene. Låt osten svalna och hårdna så att den går att bryta i bitar.

Servering

Servera kalvfilén med blandade örtkryddor t ex krasse, basilika, bladpersilja samt tapenade och parmesanchips.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Italienska hattar

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Samosas med dippsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Tre påsksnittar

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Rostbiff med ättiksgurka och kapris

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Äggröra med parmachips

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Våfflor med sidfläsk och löjrom

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Grillade tapas

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Rensteksröra med fänkål och persilja

Betyg
Betyg
(4)
Kalvfilé med tapenade
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 200 g av mittbiten från kalvfilé
  • 0.5 tsk flingsalt, efter smak
  • 1 krm nymalen peppar, efter smak
  • 1 msk smör och olja till stekning
  • Tapenade:
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 3 dl urkärnade svarta oliver
  • 6 sardeller i olja
  • 2 msk kapris
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 dl hackad persilja
  • Ostchips:
  • 1 bit parmesan
  • Till servering:
  • 0.5 dl hackade färska örter

Kalvfilé med tapenade

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn kalvfilén runt om i smör och olja. Salta och peppra. Stek köttet i ugnen (100-125°C) till en innertempertur på 54°C. Låt svalna. Skär filén i tunna skivor och lägg dem på fat lite omlott.

Tapenade

  1. Kör alla ingredienser till tapenaden i mixer eller matberedare till en puré. Smaka av.

Ostchips

  1. Riv parmesanosten. Lägg det rivna på en plåt med bakplåtspapper. Baka några minuter i ugnen (225°C) tills osten blir jämnt gyllene. Låt osten svalna och hårdna så att den går att bryta i bitar.

Servering

Servera kalvfilén med blandade örtkryddor t ex krasse, basilika, bladpersilja samt tapenade och parmesanchips.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Italienska hattar

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Samosas med dippsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Tre påsksnittar

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Rostbiff med ättiksgurka och kapris

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Äggröra med parmachips

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Våfflor med sidfläsk och löjrom

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Grillade tapas

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Rensteksröra med fänkål och persilja

Betyg
Betyg
(4)