Kallrökt lax med äggsallad

Kallrökt lax med äggsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Perfekt förrätt att bjuda på till påskmiddagen. Krämig äggsallad, färska örter och kallröktlax.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 15 g dill
  • 15 g bladpersilja
  • 2 dl solrosskott
  • 20 g machésallad eller andra gröna blad
  • 2 tsk olivolja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 400 g kallrökt lax
  • 2 msk finhackad rödlök
  • 4 skivor citron
  • svartpeppar
  • Äggsallad
  • 3 hårdkokta ägg
  • 0.5 dl majonnäs
  • 2 msk finhackad purjolök
  • salt

Gör så här

  1. Hacka äggen och blanda med majonnäs och purjolök. Smaka av med salt.
  2. Lägg alla örter, skott och blad i en bunke. Ringla över olivolja och citronsaft, krydda med flingsalt. Skaka runt bunken.
  3. Fördela laxskivorna på tallrikar och skeda upp äggsalladen. Toppa med örtmix och rödlök.
  4. Lägg på en citronskiva och dra ett varv med pepparkvarnen. Servera extra örttrassel i en skål vid sidan av.

Tips

riv över lite. Och välj själv vilka salladsprimörer du vill ha.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kallrökt lax med äggsallad
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 15 g dill
  • 15 g bladpersilja
  • 2 dl solrosskott
  • 20 g machésallad eller andra gröna blad
  • 2 tsk olivolja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 400 g kallrökt lax
  • 2 msk finhackad rödlök
  • 4 skivor citron
  • svartpeppar
  • Äggsallad
  • 3 hårdkokta ägg
  • 0.5 dl majonnäs
  • 2 msk finhackad purjolök
  • salt

Kallrökt lax med äggsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Perfekt förrätt att bjuda på till påskmiddagen. Krämig äggsallad, färska örter och kallröktlax.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hacka äggen och blanda med majonnäs och purjolök. Smaka av med salt.
  2. Lägg alla örter, skott och blad i en bunke. Ringla över olivolja och citronsaft, krydda med flingsalt. Skaka runt bunken.
  3. Fördela laxskivorna på tallrikar och skeda upp äggsalladen. Toppa med örtmix och rödlök.
  4. Lägg på en citronskiva och dra ett varv med pepparkvarnen. Servera extra örttrassel i en skål vid sidan av.

Tips

riv över lite. Och välj själv vilka salladsprimörer du vill ha.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!