Kalljästa briocher
  • Tid 30 min + 13 timmar att jäsa
  • Ugn 225º

Kalljästa briocher

3.56 (16 betyg)

Bastanta små bröd som lyxiga frukostbullar eller till en elegant fika.

  • Tillagningstid 30 min + 13 timmar att jäsa
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

16 stycken
  • 4 ägg
  • 25 g jäst
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 dl socker
  • 6.5 dl vetemjöl
  • 250 g smör i bitar
  • smör till formarna
  • 1 ägg till pensling
  • flingsalt och
  • ljusa eller svarta sesamfrön
..:
  • rivet citronskal och
  • florsocker
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg alla ingredienser utom smöret i köksassistentens degblandarbunke. Kör i gång blandaren och lägg i lite smör åt gången. Låt smöret gå in i degen innan du lägger i mer.

  2. 2

    Kör blandaren ordentligt så att degen blir jämn och blank. Täck bunken med plastfolie och ställ in i kylen. Jäs degen i 12 timmar.

  3. 3

    Lägg degen på mjölat bakbord. Skär bort cirka 1/6 av degen och rulla resten av degen till en rulle. Dela rullen i 16 bitar och forma dem till bollar.

  4. 4

    Lägg bollarna i smorda formar. Gör en fördjupning i varje bulle med tummen. Rulla den sparade degbiten till en längd. Dela rullen i 16 bitar och forma dem till småbollar. Tryck ner dem i fördjupningarna.

  5. 5

    Pensla briocherna med uppvispat ägg och strö över flingsalt och sesamfrön. Jäs utan bakduk cirka 1 timme. Grädda mitt i ugnen 10–15 minuter. Om du vill ha rivet citronskal och florsocker på: Låt briocherna svalna, strö sedan över skal och pudra briocherna.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Anna

    Det står att man ska lägga alla ingredienser i köksassistenten och sen köra igång. Men måste man inte röra ut jästen i nåt först? I så fall i vad och i hur mycket?

  • Annika/webbredaktionen

    Ugnstemperatur är 225 grader, du hittar infon ovanför ingredienserna.

  • Per M

    Saknar uppgift om ugnstemperatur. Ser jag dåligt, eller borde jag veta det själv?