
Kalljästa briocher
Betyg (1-5):
Bastanta små bröd som lyxiga frukostbullar eller till en elegant fika.
Tillagningstid: 30 minuter + 13 timmar att jäsa
Ugnstemperatur:225º
16 stycken
- 4 ägg
- 25 g jäst
- 0.5 dl socker
- 6.5 dl vetemjöl
- 250 g smör i bitar
- smör till formarna
- 1 ägg till pensling
- 0.5 tsk salt
- flingsalt och
- ljusa eller svarta sesamfrön
- ..:
- rivet citronskal och
- florsocker
Gör så här
- Lägg alla ingredienser utom smöret i köksassistentens degblandarbunke. Kör i gång blandaren och lägg i lite smör åt gången. Låt smöret gå in i degen innan du lägger i mer.
- Kör blandaren ordentligt så att degen blir jämn och blank. Täck bunken med plastfolie och ställ in i kylen. Jäs degen i 12 timmar.
- Lägg degen på mjölat bakbord. Skär bort cirka 1/6 av degen och rulla resten av degen till en rulle. Dela rullen i 16 bitar och forma dem till bollar.
- Lägg bollarna i smorda formar. Gör en fördjupning i varje bulle med tummen. Rulla den sparade degbiten till en längd. Dela rullen i 16 bitar och forma dem till småbollar. Tryck ner dem i fördjupningarna.
- Pensla briocherna med uppvispat ägg och strö över flingsalt och sesamfrön. Jäs utan bakduk cirka 1 timme. Sätt ugnen på 225°.
- Grädda mitt i ugnen 10–15 minuter. Om du vill ha rivet citronskal och florsocker på: Låt briocherna svalna, strö sedan över skal och pudra briocherna.
Kalljästa briocher
Betyg (1-5):
Bastanta små bröd som lyxiga frukostbullar eller till en elegant fika.
Tillagningstid: 30 minuter + 13 timmar att jäsa
Ugnstemperatur:225º
16 stycken
Gör så här
- Lägg alla ingredienser utom smöret i köksassistentens degblandarbunke. Kör i gång blandaren och lägg i lite smör åt gången. Låt smöret gå in i degen innan du lägger i mer.
- Kör blandaren ordentligt så att degen blir jämn och blank. Täck bunken med plastfolie och ställ in i kylen. Jäs degen i 12 timmar.
- Lägg degen på mjölat bakbord. Skär bort cirka 1/6 av degen och rulla resten av degen till en rulle. Dela rullen i 16 bitar och forma dem till bollar.
- Lägg bollarna i smorda formar. Gör en fördjupning i varje bulle med tummen. Rulla den sparade degbiten till en längd. Dela rullen i 16 bitar och forma dem till småbollar. Tryck ner dem i fördjupningarna.
- Pensla briocherna med uppvispat ägg och strö över flingsalt och sesamfrön. Jäs utan bakduk cirka 1 timme. Sätt ugnen på 225°.
- Grädda mitt i ugnen 10–15 minuter. Om du vill ha rivet citronskal och florsocker på: Låt briocherna svalna, strö sedan över skal och pudra briocherna.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2015-04-04
Det står att man ska lägga alla ingredienser i köksassistenten och sen köra igång. Men måste man inte röra ut jästen i nåt först? I så fall i vad och i hur mycket?
2012-01-26
Ugnstemperatur är 225 grader, du hittar infon ovanför ingredienserna.
2012-01-25
Saknar uppgift om ugnstemperatur. Ser jag dåligt, eller borde jag veta det själv?
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Anna
2015-04-04
Det står att man ska lägga alla ingredienser i köksassistenten och sen köra igång. Men måste man inte röra ut jästen i nåt först? I så fall i vad och i hur mycket?
2012-01-26
Ugnstemperatur är 225 grader, du hittar infon ovanför ingredienserna.
Per M
2012-01-25
Saknar uppgift om ugnstemperatur. Ser jag dåligt, eller borde jag veta det själv?