Bärmuffins i filodeg

Bärmuffins i filodeg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
9 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 filodegsark
  • smör till muffinsplåten
  • 2 dl färska bär, t ex blåbär och hallon
  • 1 msk florsocker
  • Muffinssmet:
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 100 g smör, rumsvarmt

Gör så här

  1. Rör ihop alla torra ingredienser till muffinssmeten. Tillsätt ägg och smör och rör till en jämn smet.
  2. Skär varje filodegsark i 12 fyrkanter. Lägg 2 bitar (totalt 18 st används) per muffins i en smord muffinsplåt. Skeda smeten i ”filodegsformarna”. Tryck ner bär i smeten och grädda mitt i ugnen ca 18 min. Pudra över florsocker vid garnering.

Tips

Grädda muffinsen i pappformar om du inte vill ha med filodegen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Enkel banankaka

Betyg
Betyg
(153)
Spara recept

Flapjack

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Spettekaksvåfflor

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kalljästa briocher

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Briocher

Betyg
Betyg
(6)
Bärmuffins i filodeg
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2 filodegsark
  • smör till muffinsplåten
  • 2 dl färska bär, t ex blåbär och hallon
  • 1 msk florsocker
  • Muffinssmet:
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 100 g smör, rumsvarmt

Bärmuffins i filodeg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
9 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ihop alla torra ingredienser till muffinssmeten. Tillsätt ägg och smör och rör till en jämn smet.
  2. Skär varje filodegsark i 12 fyrkanter. Lägg 2 bitar (totalt 18 st används) per muffins i en smord muffinsplåt. Skeda smeten i ”filodegsformarna”. Tryck ner bär i smeten och grädda mitt i ugnen ca 18 min. Pudra över florsocker vid garnering.

Tips

Grädda muffinsen i pappformar om du inte vill ha med filodegen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Enkel banankaka

Betyg
Betyg
(153)
Spara recept

Flapjack

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Spettekaksvåfflor

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kalljästa briocher

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Briocher

Betyg
Betyg
(6)