Bärmuffins i filodeg
  • Tid 30 min
  • Ugn 175º

Bärmuffins i filodeg

1 (1 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

9 stycken
  • 2 filodegsark
  • smör till muffinsplåten
  • 2 dl färska bär, t ex blåbär och hallon
  • 1 msk florsocker
Muffinssmet:
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 100 g smör, rumsvarmt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rör ihop alla torra ingredienser till muffinssmeten. Tillsätt ägg och smör och rör till en jämn smet.

  2. 2

    Skär varje filodegsark i 12 fyrkanter. Lägg 2 bitar (totalt 18 st används) per muffins i en smord muffinsplåt. Skeda smeten i ”filodegsformarna”. Tryck ner bär i smeten och grädda mitt i ugnen ca 18 min. Pudra över florsocker vid garnering.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Grädda muffinsen i pappformar om du inte vill ha med filodegen.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar