Briocher
Briocher
  • Tid 100 min
  • Ugn 225º

Briocher

5 (2 betyg)

En mäktig lite bulle som du kan fylla med massor av gott - sött som salt. De blir smörigt saftiga och kan serveras som plockmat eller till fikat beroende på vad du fyller dem med.

  • Tillagningstid 100 min
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

24 st
Deg 1:
  • 2 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 0.5 tsk salt
  • 4 dl vetemjöl
Deg 2:
  • 150 g smör
  • 2 msk socker
  • 4 ägg
  • 7 dl vetemjöl
Pensling:
  • 1 uppvispat ägg
  • 1 msk vatten
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

Deg 1

  1. 1

    Värm vattnet till 37°C (fingervarmt). Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med vattnet. Tillsätt salt och mjöl och arbeta ihop till en deg, den blir ganska lös. Jäs degen övertäckt ca 30 minuter.

Deg 2

  1. 1

    Rör fettet mjukt och smidigt med sockret. Blanda ner det och äggen i den jästa degen. Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Tag upp degen på mjölat bakbord. Lägg ca 1/6 av degen åt sidan. Dela resten av degen och rulla ut dem till längder. Dela varje längd i små bitar och forma dem till släta bullar. Lägg dem i dubbla bullformar av papper eller smorda metallformar.

  2. 2

    Rulla ut den sparade degen till en smal längd och dela den i 24 bitar. Rulla dem till kulor. Gör en fördjupning i varje bulle och tryck fast kulorna. Jäs bröden övertäckta ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225°C.

  3. 3

    Pensla bullarna med ägg uppvispat i en skvätt vatten. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter. Låt briocherna svalna på galler utan bakduk.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Tänk på att det faktiskt alltid är godast att baka på riktigt smör. Om du inte tål laktos kan du välja ett gott smör utan laktos.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar