Kall inkokt lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Inkokt lax med vacker rosa färg av rödbetor som serveras med en god dillmajonäs. Dekorera fint med citronklyftor och dillkvistar.

Tillagningstid: 30 min + 4 tim i kyl
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g laxfilé
  • Lag:
  • 6 dl vatten
  • 1.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 1 skalad, tunt skivad rödbeta
  • 10 hela vitpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 2 msk salt
  • Dillmajonäs:
  • 2 dl majonnäs
  • 0.5 dl hackad dill
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Skär laxen i 3–4 cm stora kuber och lägg dem i en form.

Lag

  1. Koka upp ingredienserna till lagen i en kastrull. Slå den heta lagen över laxen så att kuberna täcks helt. Spänn plastfilm över formen och låt stå ca 30 min i rumstemperatur. Ställ formen med laxen i kylskåpet minst 4 tim, men gärna över natten.

Dillmajonäs

  1. Blanda ingredienserna till dillmajonnäsen. Dekorera ev laxen med några dillkvistar och citronklyftor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Krämig wasabisill

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Fiskspett med citrongräsmarinad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Lax med ingefära, chili och lime

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Lax med ingefärsdressing och grönsaksris

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Inkokt lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Marinerad laxsida

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Gravad lax

Betyg
Betyg
(24)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 600 g laxfilé
  • Lag:
  • 6 dl vatten
  • 1.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 1 skalad, tunt skivad rödbeta
  • 10 hela vitpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 2 msk salt
  • Dillmajonäs:
  • 2 dl majonnäs
  • 0.5 dl hackad dill
  • svartpeppar
  • salt

Kall inkokt lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Inkokt lax med vacker rosa färg av rödbetor som serveras med en god dillmajonäs. Dekorera fint med citronklyftor och dillkvistar.

Tillagningstid: 30 min + 4 tim i kyl
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär laxen i 3–4 cm stora kuber och lägg dem i en form.

Lag

  1. Koka upp ingredienserna till lagen i en kastrull. Slå den heta lagen över laxen så att kuberna täcks helt. Spänn plastfilm över formen och låt stå ca 30 min i rumstemperatur. Ställ formen med laxen i kylskåpet minst 4 tim, men gärna över natten.

Dillmajonäs

  1. Blanda ingredienserna till dillmajonnäsen. Dekorera ev laxen med några dillkvistar och citronklyftor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Krämig wasabisill

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Fiskspett med citrongräsmarinad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Lax med ingefära, chili och lime

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Lax med ingefärsdressing och grönsaksris

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Inkokt lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Marinerad laxsida

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Gravad lax

Betyg
Betyg
(24)