Kalkonkebab med raita
  • Tid 25 min
  • Ugn 225º

Kalkonkebab med raita

4.5 (2 betyg)

Raitan är en indisk yoghurtsås, här med mynta och äpple. Svalkar perfekt till denna heta Garam masala-kebab på spett.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 18
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 8 st blötlagda träspett
  • 500 g kalkonfärs
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl vatten
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 ägg
  • 2 chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 salladslökar eller motsvarande mängd purjolök
  • 1 lime
  • 1 tsk garam masala
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk salt
Sås:
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 tsk hackad färsk mynta alt torkad
  • 2 krm salt
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 2 gröna äpplen
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda havregryn och vatten, låt svälla ca 15 minuter.

  2. 2

    Rör ner kalkonfärs, potatismjöl och ägg. Kärna ur chilin.
    Hacka chili, vitlök och salladslök fint. Riv skalet på limen och pressa ur saften. Rör ner chili, vitlök, lök, limesaft och skal tillsammans med kryddor och salt i färsen.
    .

  3. 3

    Hacka myntan och tärna äpplena fint och blanda med yoghurt, salt och peppar.

  4. 4

    Forma 8 avlånga biffar och trä upp på spetten. Lägg spetten på en bakpappersklädd ugnsplåt och pensla med olja.

  5. 5

    Stek i 250º ca 15 minuter eller grilla spetten på utegrillen.
    Snurra dem under tiden.

Servering

Servera spetten med såsen och kokt ris eller röda linser.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar