
Kakor med lemon curd
Betyg (1-5):
Frasiga, söta och lite syrliga snurror med lemon curd och choklad.
Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:225º
50 stycken
- 25 g jäst
- 2.5 dl mjölk
- 0.5 dl strösocker
- 1 ägg
- 8.5 dl vetemjöl 500 g
- 0.5 tsk salt
- Till utkavling:
- 300 g smör
- Fyllning:
- 2 dl lemon curd ev mer
- 1 uppvispat ägg
- 100 g mörk choklad
Gör så här
- Rör ut jästen med den kallamjölken i en bunke eller köksmaskin.Tillsätt socker, salt, äggoch mjöl. Arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila i kylskåp i ca 10 min.
- Kavla ut degen på mjölat bakbord till en platta, ca 30 x 40 cm. Hyvla en tredjedel av smöret med osthyvel och fördela över ena halvan av degen, men lämna en kant på 2–3 cm. Vik uppdegkanterna över smöret. Viköver den tomma deghalvan som ett lock och tryck ihop kanterna.Kavla försiktigt ut degen igentills den är drygt 1 cm tjock,men se till att den behåller sin rektangulära form.
- Upprepa proceduren med hyvlat smör, vikning och kavling 2 gånger. Vik sedan ihop degen från kortsidorna och låt ligga övertäckt i kylskåpet ca 30 min.
Fyllning
- Kavla ut degen till en 1 cmtjock rektangel. Bred på lemon curden. Rulla ihop degen från långsidan och skär 1-2 cm tjocka bitar. Ställ dem som stubbar på en plåt med bakplåtspapper. Låtjäsa under bakduk ca 30 min.Sätt ugnen på 225°.
- Pensla snurrorna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen, 6–8 min. Låt svalna.Smält chokladen i mikron eller över vattenbad. Ringla choklad över snurrorna.
Tips

Det går bra att baka snurrornapå köpt smördeg.
Kakor med lemon curd
Betyg (1-5):
Frasiga, söta och lite syrliga snurror med lemon curd och choklad.
Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:225º
50 stycken
Gör så här
- Rör ut jästen med den kallamjölken i en bunke eller köksmaskin.Tillsätt socker, salt, äggoch mjöl. Arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila i kylskåp i ca 10 min.
- Kavla ut degen på mjölat bakbord till en platta, ca 30 x 40 cm. Hyvla en tredjedel av smöret med osthyvel och fördela över ena halvan av degen, men lämna en kant på 2–3 cm. Vik uppdegkanterna över smöret. Viköver den tomma deghalvan som ett lock och tryck ihop kanterna.Kavla försiktigt ut degen igentills den är drygt 1 cm tjock,men se till att den behåller sin rektangulära form.
- Upprepa proceduren med hyvlat smör, vikning och kavling 2 gånger. Vik sedan ihop degen från kortsidorna och låt ligga övertäckt i kylskåpet ca 30 min.
Fyllning
- Kavla ut degen till en 1 cmtjock rektangel. Bred på lemon curden. Rulla ihop degen från långsidan och skär 1-2 cm tjocka bitar. Ställ dem som stubbar på en plåt med bakplåtspapper. Låtjäsa under bakduk ca 30 min.Sätt ugnen på 225°.
- Pensla snurrorna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen, 6–8 min. Låt svalna.Smält chokladen i mikron eller över vattenbad. Ringla choklad över snurrorna.
Tips

Det går bra att baka snurrornapå köpt smördeg.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Karl
2014-10-11
Mycket goda