Kaffeglass med romflamberad banan
Kaffeglass med romflamberad banan
  • Tid 25 min

Kaffeglass med romflamberad banan

3.69 (13 betyg)

Vilka smaker! Häll på rom och tänd på.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 7

Ingredienser

4 portioner
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk snabbkaffepulver
  • 0.5 liter vaniljglass
  • 1 msk smör
  • 2 msk muskovadosocker, eller råsocker
  • 2 skivade bananer
  • 2 msk rom
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Värm grädden i en kastrull och tillsätt kaffepulvret. Rör tills kaffet löst sig, ta från värmen och låt kallna. Lägg glassen i en bunke. Vispa den mjuk med elvisp och tillsätt kaffegrädden medan du vispar. Glassen ska få mjukglasskonsistens.

  2. 2

    Hetta upp smör och socker i en stekpanna. Lägg i bananskivorna och stek någon minut. Ta pannan från spisen och se till att du har fritt utrymme för eldflammor (håll alltså inte stekpannan under fläkten). Häll genast på rommen och tänd på spriten.

  3. 3

    Servera glass och bananer så fort spriten slutat brinna.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Det är en fördel att vara två när man gör den här desserten; en vispar glass och den andra flamberar.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar