Julskinka med Västerbottensost, rostade nötter och senapsvinägrett

Julskinka med Västerbottensost, rostade nötter och senapsvinägrett

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

En carpaccio fast med tunt skuren julskinka som toppas med smulad ost, nötter och grönkål och en vinägrett som ringlas över.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g julskinka
  • 100 g Västerbottensost
  • 100 g rostade hasselnötter
  • 50 g grönkål
  • rapsolja och salt
  • Senapsvinägrett
  • 1 tsk honung
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk rapsolja
  • 1 tsk flingsalt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skär supertunna skivor av julskinka (gärna på skärmaskin), eller köp skivad, gärna över disk i charken.
  2. Smula osten grovt. Grovhacka nötterna. Dra bladen av grönkålsstjälken och massera in 1/2 tsk olja med händerna. Strö över lite salt.
  3. Blanda ihop ingredienserna till vinägretten. Lägg ut skinkan. Strö över grönkål, ost och hasselnötter. Rippla över vinägretten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Samosas med dippsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rostbiff med ättiksgurka och kapris

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Våfflor med sidfläsk och löjrom

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Italienska hattar

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Mangobiffsallad med nudlar

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Äggröra med parmachips

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Spett med melon, skinka, taleggio och basilika

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Tre påsksnittar

Betyg
Betyg
(27)
Julskinka med Västerbottensost, rostade nötter och senapsvinägrett
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 300 g julskinka
  • 100 g Västerbottensost
  • 100 g rostade hasselnötter
  • 50 g grönkål
  • rapsolja och salt
  • Senapsvinägrett
  • 1 tsk honung
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk rapsolja
  • 1 tsk flingsalt
  • svartpeppar

Julskinka med Västerbottensost, rostade nötter och senapsvinägrett

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

En carpaccio fast med tunt skuren julskinka som toppas med smulad ost, nötter och grönkål och en vinägrett som ringlas över.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär supertunna skivor av julskinka (gärna på skärmaskin), eller köp skivad, gärna över disk i charken.
  2. Smula osten grovt. Grovhacka nötterna. Dra bladen av grönkålsstjälken och massera in 1/2 tsk olja med händerna. Strö över lite salt.
  3. Blanda ihop ingredienserna till vinägretten. Lägg ut skinkan. Strö över grönkål, ost och hasselnötter. Rippla över vinägretten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Samosas med dippsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rostbiff med ättiksgurka och kapris

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Våfflor med sidfläsk och löjrom

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Italienska hattar

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Mangobiffsallad med nudlar

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Äggröra med parmachips

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Spett med melon, skinka, taleggio och basilika

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Tre påsksnittar

Betyg
Betyg
(27)