Julsallad

Julsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Söta druvor och salta kringlor passar till julens smaker.

Tillagningstid: 35 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 brysselkål
  • 1 stor morot
  • 50 g plockad färsk grönkål
  • 1 tsk olivolja
  • 200 g vindruvor
  • 0.5 dl torrostade valnötter
  • 1 dl Salta kringlor, eller salta pinnar
  • Saffransdressing
  • 0.3 g saffran
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk ljus vinäger
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 msk grädde
  • 3 msk olivolja
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Saffransdressing: Stöt ihop saffranet med sockret i en mortel. Blanda med resten av ingredienserna utom oljan och rör ihop.
  2. Tillsätt oljan under vispning och låt stå ca 15 min i rumstemperatur. Skär bort nedre delen av brysselkålen och plocka av bladen.
  3. Skala moroten och hyvla i tunna band med potatisskalare. Krama runt grönkålsbladen i oljan. Blanda alla grönsaker luftigt på ett fat och lägg dit druvorna.
  4. Ringla över dressingen. Peppra och smula över flingsalt. Toppa med rostade valnötskärnor och salta kringlor

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lejna

2016-12-22

Vanliga ingredienser som ger fantastiska smaker. Väldigt gott. Är ofta tveksam till brysselkål men så här var också den mycket god.

Liknande recept

Spara recept

Indiskt kryddris

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Krossade cashewnötter med paprika

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Muhammara

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Ljummen rödkålssallad med fikon och nötter

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Broccolisallad med grillad halloumi

Betyg
Betyg
(106)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Stekt brysselkål med rostade hasselnötter

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Susannas sallad med jordnötsdressing

Betyg
Betyg
(1)
Julsallad
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 12 brysselkål
  • 1 stor morot
  • 50 g plockad färsk grönkål
  • 1 tsk olivolja
  • 200 g vindruvor
  • 0.5 dl torrostade valnötter
  • 1 dl Salta kringlor, eller salta pinnar
  • Saffransdressing
  • 0.3 g saffran
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk ljus vinäger
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 msk grädde
  • 3 msk olivolja
  • 1 krm salt

Julsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Söta druvor och salta kringlor passar till julens smaker.

Tillagningstid: 35 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Saffransdressing: Stöt ihop saffranet med sockret i en mortel. Blanda med resten av ingredienserna utom oljan och rör ihop.
  2. Tillsätt oljan under vispning och låt stå ca 15 min i rumstemperatur. Skär bort nedre delen av brysselkålen och plocka av bladen.
  3. Skala moroten och hyvla i tunna band med potatisskalare. Krama runt grönkålsbladen i oljan. Blanda alla grönsaker luftigt på ett fat och lägg dit druvorna.
  4. Ringla över dressingen. Peppra och smula över flingsalt. Toppa med rostade valnötskärnor och salta kringlor

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lejna

2016-12-22

Vanliga ingredienser som ger fantastiska smaker. Väldigt gott. Är ofta tveksam till brysselkål men så här var också den mycket god.

Liknande recept

Spara recept

Indiskt kryddris

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Krossade cashewnötter med paprika

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Muhammara

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Ljummen rödkålssallad med fikon och nötter

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Broccolisallad med grillad halloumi

Betyg
Betyg
(106)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Stekt brysselkål med rostade hasselnötter

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Susannas sallad med jordnötsdressing

Betyg
Betyg
(1)