Julmustbräserad högrev med apelsin- och rödkålssallad

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Tacon möter julen! Högrev sjuder i julmust tills det är alldeles mört. Det serveras sedan i minitortilla med apelsin- och rödkålssallad, gräddfil och koriander.

Tillagningstid: 20 min + 3 tim att koka
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 1 kg högrev, gärna Naturbeteskött
  • salt och svartpeppar
  • 1 msk smör, till stekning
  • 1 msk neutral olja, till stekning
  • 2 rödlökar, i klyftor
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk oxfond
  • 10 dl julmust (ej light)
  • Apelsin- och rödkålssallad:
  • 2 apelsiner
  • 200 g rödkål, tunt strimlad
  • 1 röd chili, hackad
  • salt
  • Till servering:
  • minitortilla
  • gräddfil
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Putsa och skär köttet i mindre bitar. Salta och peppra köttet och bryn runtom i smör och olja i en gryta. Tillsätt lök, vitlök och tomatpuré och stek ytterligare ett par minuter. Häll på fond och ca 5 dl av julmusten. Sjud under lock tills köttet är mört, ca 3 tim, rör om då och då. Häll på mer julmust vartefter den kokar bort. Dra isär köttet med en gaffel.
  2. Skär bort skalet från apelsinerna så att fruktköttet blir synligt. Skär apelsinerna i hinnfria klyftor. Pressa saften ur ”kärnhuset” ner i en skål. Vänd ner apelsinklyftor, rödkål och chili i saften. Smaka av med salt.
  3. Fyll tortillabröden med apelsin- och kålsallad, köttet, gräddfil och koriander.

Servering

Pressad lime är gott till.

Tips

Naturbeteskött kommer från noga utvalda svenska gårdar. Ett initiativ för öppna landskap, biologisk mångfald och den goda smakens skull.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Räksallad med japansk dressing

(90)

Fish tacos deluxe

(32)

Pizza med julskinka och grönkål

(4)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 1 kg högrev, gärna Naturbeteskött
  • salt och svartpeppar
  • 1 msk smör, till stekning
  • 1 msk neutral olja, till stekning
  • 2 rödlökar, i klyftor
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk oxfond
  • 10 dl julmust (ej light)
  • Apelsin- och rödkålssallad:
  • 2 apelsiner
  • 200 g rödkål, tunt strimlad
  • 1 röd chili, hackad
  • salt
  • Till servering:
  • minitortilla
  • gräddfil
  • färsk koriander

Julmustbräserad högrev med apelsin- och rödkålssallad

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Tacon möter julen! Högrev sjuder i julmust tills det är alldeles mört. Det serveras sedan i minitortilla med apelsin- och rödkålssallad, gräddfil och koriander.

Tillagningstid: 20 min + 3 tim att koka
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Putsa och skär köttet i mindre bitar. Salta och peppra köttet och bryn runtom i smör och olja i en gryta. Tillsätt lök, vitlök och tomatpuré och stek ytterligare ett par minuter. Häll på fond och ca 5 dl av julmusten. Sjud under lock tills köttet är mört, ca 3 tim, rör om då och då. Häll på mer julmust vartefter den kokar bort. Dra isär köttet med en gaffel.
  2. Skär bort skalet från apelsinerna så att fruktköttet blir synligt. Skär apelsinerna i hinnfria klyftor. Pressa saften ur ”kärnhuset” ner i en skål. Vänd ner apelsinklyftor, rödkål och chili i saften. Smaka av med salt.
  3. Fyll tortillabröden med apelsin- och kålsallad, köttet, gräddfil och koriander.

Servering

Pressad lime är gott till.

Tips

Naturbeteskött kommer från noga utvalda svenska gårdar. Ett initiativ för öppna landskap, biologisk mångfald och den goda smakens skull.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Räksallad med japansk dressing

(90)

Fish tacos deluxe

(32)

Pizza med julskinka och grönkål

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies