Julkimchi på rödkål
  • Tid 15 min + 3 dygn

Julkimchi på rödkål

3.75 (4 betyg)

Kimchi är en traditionell het koreansk kålsallad som fermenteras. Testa att göra på rödkål och smaksätt med nejlika för en julig känsla.

  • Tillagningstid 15 min + 3 dygn
  • Ingredienser 6

Ingredienser

1 liter
  • 1 kg rödkål
  • 4 tsk salt
  • 30 g färsk ingefära, tunt strimlad
  • 0.5 gul lök, strimlad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 6 nejlikor, mortlade
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skölj kålen noga och skär i breda strimlor. Lägg i en bunke och strö över salt. Krama och vänd runt kålen med saltet under 5 min. Låt stå i 1-2 tim så att kålen vätskar av sig.

  2. 2

    Tillsätt resten av ingredienserna och rör om ordentligt. Tryck ner kålen så den ligger tätt i en väl rengjord glasburk med tättslutande lock. Vätskan ska precis täcka kålen. Lämna några cm utrymme upp till locket.

  3. 3

    Fyll en fryspåse med vatten, så mycket att hela påsen går att stoppa ner i glasburken och locket går att stänga med påsen i burken. Knyt noga ihop påsen som nu håller kålen på plats under vätskan. Låt stå 3 dagar i rumstemperatur och förvara sedan i kylen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Redskap, händer och grönsaker måste vara ordentligt rengjorda när man syrar, för att förhindra mögel.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop

    Hej! Det går bra med salt med jod. /Elsa, webbredaktör

  • Tihi

    Ska det vara salt utan jod?