Julkimchi på rödkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Kimchi är en traditionell het koreansk kålsallad som fermenteras. Testa att göra på rödkål och smaksätt med nejlika för en julig känsla.

Tillagningstid: 15 min + ca 2 tim + 3 dygn
1 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg rödkål
  • 4 tsk salt
  • 30 g färsk ingefära, tunt strimlad
  • 0.5 gul lök, strimlad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 6 nejlikor, mortlade

Gör så här

  1. Skölj kålen noga och skär i breda strimlor. Lägg i en bunke och strö över salt. Krama och vänd runt kålen med saltet under 5 min. Låt stå i 1-2 tim så att kålen vätskar av sig.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om ordentligt. Tryck ner kålen så den ligger tätt i en väl rengjord glasburk med tättslutande lock. Vätskan ska precis täcka kålen. Lämna några cm utrymme upp till locket.
  3. Fyll en fryspåse med vatten, så mycket att hela påsen går att stoppa ner i glasburken och locket går att stänga med påsen i burken. Knyt noga ihop påsen som nu håller kålen på plats under vätskan. Låt stå 3 dagar i rumstemperatur och förvara sedan i kylen.

Tips

Redskap, händer och grönsaker måste vara ordentligt rengjorda när man syrar, för att förhindra mögel.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2018-12-21

Hej! Det går bra med salt med jod. /Elsa, webbredaktör

Tihi

2018-12-19

Ska det vara salt utan jod?

Liknande recept

Spara recept

Coleslaw med rödkål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Brunkål

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Ättiksinlagd aubergine

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Hamburgare med bostondressing

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Majsbröd med bacon

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kronärtskocksröra med parmesan

Betyg
Betyg
(1)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 1 kg rödkål
  • 4 tsk salt
  • 30 g färsk ingefära, tunt strimlad
  • 0.5 gul lök, strimlad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 6 nejlikor, mortlade

Julkimchi på rödkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Kimchi är en traditionell het koreansk kålsallad som fermenteras. Testa att göra på rödkål och smaksätt med nejlika för en julig känsla.

Tillagningstid: 15 min + ca 2 tim + 3 dygn
1 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj kålen noga och skär i breda strimlor. Lägg i en bunke och strö över salt. Krama och vänd runt kålen med saltet under 5 min. Låt stå i 1-2 tim så att kålen vätskar av sig.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om ordentligt. Tryck ner kålen så den ligger tätt i en väl rengjord glasburk med tättslutande lock. Vätskan ska precis täcka kålen. Lämna några cm utrymme upp till locket.
  3. Fyll en fryspåse med vatten, så mycket att hela påsen går att stoppa ner i glasburken och locket går att stänga med påsen i burken. Knyt noga ihop påsen som nu håller kålen på plats under vätskan. Låt stå 3 dagar i rumstemperatur och förvara sedan i kylen.

Tips

Redskap, händer och grönsaker måste vara ordentligt rengjorda när man syrar, för att förhindra mögel.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2018-12-21

Hej! Det går bra med salt med jod. /Elsa, webbredaktör

Tihi

2018-12-19

Ska det vara salt utan jod?

Liknande recept

Spara recept

Coleslaw med rödkål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Brunkål

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Ättiksinlagd aubergine

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Hamburgare med bostondressing

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Majsbröd med bacon

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kronärtskocksröra med parmesan

Betyg
Betyg
(1)