Julig sallad med krutonger och senapsdressing
  • Tid 30 min

Julig sallad med krutonger och senapsdressing

3.5 (6 betyg)

En färggrann sallad i juletid med både grönsaker, frukt och mandel. Toppa med små krispiga krutonger av vörtbröd och ringla över en härlig senapsdressing.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 17

Ingredienser

4 portioner
  • 1.5 dl mandlar
  • 1 tsk neutral olja
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 3 skivor vörtbröd eller kavring
  • 1 msk smör
  • 150 g svartkål
  • 50 g frisésallad
  • 100 g rödkål
  • 0.5 silverlök
  • 100 g physalis, delade
  • 3 färska fikon, i klyftor
  • 1 apelsin, skuren i filéer
Senapsdressing:
  • 0.5 dl neutral olja
  • 0.5 dl sötstark senap
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk gula senapsfrön
  • flingsalt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Stek mandlarna i olja och salt tills de har fin färg, hacka dem grovt. Skär brödet i små tärningar och stek i smör tills de är krispiga.

  2. 2

    Vispa ihop ingredienserna till dressingen och smaka av med salt. Skär loss bitar av svartkålen längs stjälken och klipp frisésalladen.

  3. 3

    Strimla rödkålen och löken tunt, gärna med mandolin. Fördela mandlar, frukt, grönsaker och krutonger på ett fat och ringla över dressingen.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar