Julig sallad med krutonger och senapsdressing

Julig sallad med krutonger och senapsdressing

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

En färggrann sallad i juletid med både grönsaker, frukt och mandel. Toppa med små krispiga krutonger av vörtbröd och ringla över en härlig senapsdressing.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 dl mandlar
  • 1 tsk neutral olja
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 3 skivor vörtbröd eller kavring
  • 1 msk smör
  • 150 g svartkål
  • 50 g frisésallad
  • 100 g rödkål
  • 0.5 silverlök
  • 100 g physalis, delade
  • 3 färska fikon, i klyftor
  • 1 apelsin, skuren i filéer
  • Senapsdressing:
  • 0.5 dl neutral olja
  • 0.5 dl sötstark senap
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk gula senapsfrön
  • flingsalt

Gör så här

  1. Stek mandlarna i olja och salt tills de har fin färg, hacka dem grovt. Skär brödet i små tärningar och stek i smör tills de är krispiga.
  2. Vispa ihop ingredienserna till dressingen och smaka av med salt. Skär loss bitar av svartkålen längs stjälken och klipp frisésalladen.
  3. Strimla rödkålen och löken tunt, gärna med mandolin. Fördela mandlar, frukt, grönsaker och krutonger på ett fat och ringla över dressingen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Melonsallad med halloumi

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Snabbrimmad halstrad lax med äppelsalsa

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Råraka med räkor

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Pizza med äpple och ädelost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grillad karré på surdegsbröd med chutney på nektariner och jalapeño

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Citron- och saffranskyckling

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Sallad med stekta päron, manchego och rostade mandlar

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Ädelostsallad med stekta päron och pumpafrön

Betyg
Betyg
(6)
Julig sallad med krutonger och senapsdressing
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 1.5 dl mandlar
  • 1 tsk neutral olja
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 3 skivor vörtbröd eller kavring
  • 1 msk smör
  • 150 g svartkål
  • 50 g frisésallad
  • 100 g rödkål
  • 0.5 silverlök
  • 100 g physalis, delade
  • 3 färska fikon, i klyftor
  • 1 apelsin, skuren i filéer
  • Senapsdressing:
  • 0.5 dl neutral olja
  • 0.5 dl sötstark senap
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk gula senapsfrön
  • flingsalt

Julig sallad med krutonger och senapsdressing

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

En färggrann sallad i juletid med både grönsaker, frukt och mandel. Toppa med små krispiga krutonger av vörtbröd och ringla över en härlig senapsdressing.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek mandlarna i olja och salt tills de har fin färg, hacka dem grovt. Skär brödet i små tärningar och stek i smör tills de är krispiga.
  2. Vispa ihop ingredienserna till dressingen och smaka av med salt. Skär loss bitar av svartkålen längs stjälken och klipp frisésalladen.
  3. Strimla rödkålen och löken tunt, gärna med mandolin. Fördela mandlar, frukt, grönsaker och krutonger på ett fat och ringla över dressingen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Melonsallad med halloumi

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Snabbrimmad halstrad lax med äppelsalsa

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Råraka med räkor

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Pizza med äpple och ädelost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grillad karré på surdegsbröd med chutney på nektariner och jalapeño

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Citron- och saffranskyckling

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Sallad med stekta päron, manchego och rostade mandlar

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Ädelostsallad med stekta päron och pumpafrön

Betyg
Betyg
(6)