Julig grönsakswok

Julig grönsakswok

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Tillagningstid: 20 min
6 portioner
  • 200 g brysselkål
  • 150 g grönkål
  • 300 g rödkål
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 strimlad röd chili
  • 1 stor skivad vitlöksklyfta
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Ansa och dela brysselkålen. Riv grönkålen i mindre blad och skär rödkålen i liknande bitar. Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna. Stek grönsakerna med chili, vitlök och sirap tills de mjuknat något. Salta och servera woken varm eller ljummen till t ex julskinkan eller köttbullarna.

Servering

Pressa gärna citron över woken vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linda

2020-12-15

Den här blir återkommande för tredje året på vårt julbord 😍 Så gott med något fräscht bland allt det andra!

Irene

2016-10-31

Till andra som traumatiserats av kokt, läbbig brysselkål i barndomen: det här är definitivt värt att testa :)

Julig grönsakswok
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 200 g brysselkål
  • 150 g grönkål
  • 300 g rödkål
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 strimlad röd chili
  • 1 stor skivad vitlöksklyfta
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 tsk flingsalt

Julig grönsakswok

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Tillagningstid: 20 min
6 portioner

Gör så här

  1. Ansa och dela brysselkålen. Riv grönkålen i mindre blad och skär rödkålen i liknande bitar. Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna. Stek grönsakerna med chili, vitlök och sirap tills de mjuknat något. Salta och servera woken varm eller ljummen till t ex julskinkan eller köttbullarna.

Servering

Pressa gärna citron över woken vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linda

2020-12-15

Den här blir återkommande för tredje året på vårt julbord 😍 Så gott med något fräscht bland allt det andra!

Irene

2016-10-31

Till andra som traumatiserats av kokt, läbbig brysselkål i barndomen: det här är definitivt värt att testa :)