Julens godaste pastej
  • Tid 30 min

Julens godaste pastej

2.5 (2 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 17

Ingredienser

6 dl
  • 450 g kycklinglever
  • 140 g strimlad bacon
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 msk smör
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl grädde
  • 0.5 dl portvin
  • 5 ansjovisfiléer
  • 1 msk grönpeppar
  • 1 tsk salt
Aprikoschutney med chili:
  • 2 dl torkade aprikoser
  • 1 rödlök
  • 0.5 röd chili
  • 1.5 dl glögg
  • 2 msk vinäger
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Stek kycklinglever, bacon, lök, vitlök och timjan i smör ca 10 min, levern måste bli helt genomstekt.

  2. 2

    Lägg allt i en matberedare och tillsätt resten av ingredienserna. Mixa till slät konsistens. Förvara i kyl i en burk med lock.

Aprikoschutney med chili

  1. 1

    Strimla aprikoser, lök och chili. Lägg det i en kastrull och tillsätt glögg och vinäger. Koka upp och låt sjuda ca 15 min.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Lena Lang

    Brukar varje år göra en pastej lik den här. I år skall jag göra denna med grönpeppar i.