Julens godaste pastej

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Tillagningstid: 30 minuter
6 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 450 g kycklinglever
  • 140 g strimlad bacon
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 msk smör
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl grädde
  • 0.5 dl portvin
  • 5 ansjovisfiléer
  • 1 msk grönpeppar
  • 1 tsk salt
  • Aprikoschutney med chili:
  • 2 dl torkade aprikoser
  • 1 rödlök
  • 0.5 röd chili
  • 1.5 dl glögg
  • 2 msk vinäger

Gör så här

  1. Stek kycklinglever, bacon, lök, vitlök och timjan i smör ca 10 min, levern måste bli helt genomstekt.
  2. Lägg allt i en matberedare och tillsätt resten av ingredienserna. Mixa till slät konsistens. Förvara i kyl i en burk med lock.

Aprikoschutney med chili

  1. Strimla aprikoser, lök och chili. Lägg det i en kastrull och tillsätt glögg och vinäger. Koka upp och låt sjuda ca 15 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lena Lang

2013-12-17

Brukar varje år göra en pastej lik den här. I år skall jag göra denna med grönpeppar i.

Liknande recept

Spara recept

Köttbullar med ansjovis och Västerbottensost

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Laxsallad med prosciutto

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Leverpastej

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kycklingmackor caesar-style

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fläskfilé tonnato

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Laxpuck med gurktagliatelle

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Laxsida med picklad färskpotatissallad

Betyg
Betyg
(15)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 450 g kycklinglever
  • 140 g strimlad bacon
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 msk smör
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl grädde
  • 0.5 dl portvin
  • 5 ansjovisfiléer
  • 1 msk grönpeppar
  • 1 tsk salt
  • Aprikoschutney med chili:
  • 2 dl torkade aprikoser
  • 1 rödlök
  • 0.5 röd chili
  • 1.5 dl glögg
  • 2 msk vinäger

Julens godaste pastej

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Tillagningstid: 30 minuter
6 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek kycklinglever, bacon, lök, vitlök och timjan i smör ca 10 min, levern måste bli helt genomstekt.
  2. Lägg allt i en matberedare och tillsätt resten av ingredienserna. Mixa till slät konsistens. Förvara i kyl i en burk med lock.

Aprikoschutney med chili

  1. Strimla aprikoser, lök och chili. Lägg det i en kastrull och tillsätt glögg och vinäger. Koka upp och låt sjuda ca 15 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lena Lang

2013-12-17

Brukar varje år göra en pastej lik den här. I år skall jag göra denna med grönpeppar i.

Liknande recept

Spara recept

Köttbullar med ansjovis och Västerbottensost

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Laxsallad med prosciutto

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Leverpastej

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kycklingmackor caesar-style

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fläskfilé tonnato

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Laxpuck med gurktagliatelle

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Laxsida med picklad färskpotatissallad

Betyg
Betyg
(15)