Jordnötsfudge

Jordnötsfudge

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Smakrika och ljuvligt mör och god jordnötsfudge, ett perfekt avslut på julmiddagen. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 10 min + tid att stelna
25 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 350 g florsocker
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 150 g smör, i bitar
  • 1 dl vispgrädde
  • 350 g jordnötssmör, gärna crunchy

Gör så här

  1. Klä en form, 10 cm x 20 cm, med bakplåtspapper. Blanda siktat florsocker med vaniljpulver.
  2. Värm smör, grädde och jordnötssmör i en kastrull på medelvärme under omrörning tills det blir en jämn smet och första bubblan syns. Ta kastrullen av värmen och rör kraftigt ner florsockret.
  3. Häll fudgemassan i formen och bred ut ordentligt i hörnen. Täck med ett bakplåtspapper och tryck till så att det blir en jämn yta. Låt kallna. Ställ i kylskåp att stelna helt 2–3 timmar. Skär i bitar och förvara i tätslutande burk.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2020-01-07

Hej Emma! Absolut, de går bra att frysa in.

Emma

2019-12-23

Kan man frysa in dem när de är färdiga?

Camilla

2019-12-22

En nödvändighet för alla jordnötsälskare! Smälter i munnen. Drog över lite flingsalt och kommer ha hackade jordnötter på nästa gång. 😋

Liknande recept

Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Snabba browniebitar med jordnötssmör

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Påskens morotstårta

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Pepparkaksbiscotti med mandel

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Blåbärscocotter

Betyg
Betyg
(20)
Jordnötsfudge
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 350 g florsocker
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 150 g smör, i bitar
  • 1 dl vispgrädde
  • 350 g jordnötssmör, gärna crunchy

Jordnötsfudge

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Smakrika och ljuvligt mör och god jordnötsfudge, ett perfekt avslut på julmiddagen. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 10 min + tid att stelna
25 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Klä en form, 10 cm x 20 cm, med bakplåtspapper. Blanda siktat florsocker med vaniljpulver.
  2. Värm smör, grädde och jordnötssmör i en kastrull på medelvärme under omrörning tills det blir en jämn smet och första bubblan syns. Ta kastrullen av värmen och rör kraftigt ner florsockret.
  3. Häll fudgemassan i formen och bred ut ordentligt i hörnen. Täck med ett bakplåtspapper och tryck till så att det blir en jämn yta. Låt kallna. Ställ i kylskåp att stelna helt 2–3 timmar. Skär i bitar och förvara i tätslutande burk.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2020-01-07

Hej Emma! Absolut, de går bra att frysa in.

Emma

2019-12-23

Kan man frysa in dem när de är färdiga?

Camilla

2019-12-22

En nödvändighet för alla jordnötsälskare! Smälter i munnen. Drog över lite flingsalt och kommer ha hackade jordnötter på nästa gång. 😋

Liknande recept

Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Snabba browniebitar med jordnötssmör

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Påskens morotstårta

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Pepparkaksbiscotti med mandel

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Blåbärscocotter

Betyg
Betyg
(20)