Jordgubbspavlova

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(47)

Frasig maräng med vispad grädde och jordgubbar blir garanterat en somrig tårta.

Tillagningstid: 1 timme 25 minuter
Ugnstemperatur:100º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 ägg, endast vitor
  • 2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0.5 tsk vitvinsvinäger eller ättiksprit
  • Servering:
  • 1 liter jordgubbar
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk florsocker
  • 1 msk blad från citronmeliss eller mynta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°. Rita en cirkel, drygt 20 cm i diameter, på ett bakplåtspapper. Vispa vitorna till skum. Vispa ner några msk socker i taget och vispa in det ordentligt tills smeten blir tjock och blank. Vispa sist i vinäger och vaniljsocker.Bred ut marängen i cirkeln och forma en högre kant runtom.
  2. Grädda i mitten av ugnen ca 1 timme, tills marängen är torr på ytan och lite mjuk inuti. Låt kallna.Rensa och dela jordgubbarna. Smaksätt grädden med florsocker. Fyll marängen med grädde och jordgubbar (högst 1 timme före serveringen).
  3. Garnera med citronmeliss eller mynta och gärna också några jordgubbar doppade i smält choklad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Nötfri schwarzwaldbakelse

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Nutella semifreddo

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Frukt och bär med vaniljkräm

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Chokladtårta till påsk

Betyg
Betyg
(186)
Spara recept

Midsommartårta

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Hallontarte

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Äggost

Betyg
Betyg
(53)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 3 ägg, endast vitor
  • 2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0.5 tsk vitvinsvinäger eller ättiksprit
  • Servering:
  • 1 liter jordgubbar
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk florsocker
  • 1 msk blad från citronmeliss eller mynta

Jordgubbspavlova

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(47)

Frasig maräng med vispad grädde och jordgubbar blir garanterat en somrig tårta.

Tillagningstid: 1 timme 25 minuter
Ugnstemperatur:100º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°. Rita en cirkel, drygt 20 cm i diameter, på ett bakplåtspapper. Vispa vitorna till skum. Vispa ner några msk socker i taget och vispa in det ordentligt tills smeten blir tjock och blank. Vispa sist i vinäger och vaniljsocker.Bred ut marängen i cirkeln och forma en högre kant runtom.
  2. Grädda i mitten av ugnen ca 1 timme, tills marängen är torr på ytan och lite mjuk inuti. Låt kallna.Rensa och dela jordgubbarna. Smaksätt grädden med florsocker. Fyll marängen med grädde och jordgubbar (högst 1 timme före serveringen).
  3. Garnera med citronmeliss eller mynta och gärna också några jordgubbar doppade i smält choklad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Nötfri schwarzwaldbakelse

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Nutella semifreddo

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Frukt och bär med vaniljkräm

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Chokladtårta till påsk

Betyg
Betyg
(186)
Spara recept

Midsommartårta

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Hallontarte

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Äggost

Betyg
Betyg
(53)