
Jordgubbscheesecake i glas
Betyg (1-5):
Crunchig mandelmassa på krämig jordgubbsfärskost. Så gott med cheesecake i glas.
Tillagningstid: 25 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
- 1 liter jordgubbar (färska eller frysta)
- 1.5 dl strösocker
- 2 dl vispgrädde
- 200 g cream cheese
- 1 dl florsocker
- 0.5 lime, finrivet skal
- Topping
- 100 g mandelmassa
- 1 lime, finrivet skal
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Riv mandelmassan grovt över en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 5 min. Låt svalna. Skiva färska jordgubbar/tina frysta. Koka dem mosiga med socker utan lock, ca 10 min. Låt svalna.
- Vispa grädde, cream cheese och florsocker fluffigt och blanda med limeskal (det gröna). Varva jordgubbssås och gräddblandning i åtta glas och toppa med mandelmassa och finrivet limeskal.
Jordgubbscheesecake i glas
Betyg (1-5):
Crunchig mandelmassa på krämig jordgubbsfärskost. Så gott med cheesecake i glas.
Tillagningstid: 25 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Riv mandelmassan grovt över en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 5 min. Låt svalna. Skiva färska jordgubbar/tina frysta. Koka dem mosiga med socker utan lock, ca 10 min. Låt svalna.
- Vispa grädde, cream cheese och florsocker fluffigt och blanda med limeskal (det gröna). Varva jordgubbssås och gräddblandning i åtta glas och toppa med mandelmassa och finrivet limeskal.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-05-25
Använde jordgubbarna färska som de var, supergott!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Anna
2020-05-25
Använde jordgubbarna färska som de var, supergott!