Jordgubbscheesecake i glas

Jordgubbscheesecake i glas

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Crunchig mandelmassa på krämig jordgubbsfärskost. Så gott med cheesecake i glas.

Tillagningstid: 25 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
  • 1 liter jordgubbar (färska eller frysta)
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g cream cheese
  • 1 dl florsocker
  • 0.5 lime, finrivet skal
  • Topping
  • 100 g mandelmassa
  • 1 lime, finrivet skal

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Riv mandelmassan grovt över en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 5 min. Låt svalna. Skiva färska jordgubbar/tina frysta. Koka dem mosiga med socker utan lock, ca 10 min. Låt svalna.
  2. Vispa grädde, cream cheese och florsocker fluffigt och blanda med limeskal (det gröna). Varva jordgubbssås och gräddblandning i åtta glas och toppa med mandelmassa och finrivet limeskal.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2020-05-25

Använde jordgubbarna färska som de var, supergott!

Jordgubbscheesecake i glas
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 liter jordgubbar (färska eller frysta)
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g cream cheese
  • 1 dl florsocker
  • 0.5 lime, finrivet skal
  • Topping
  • 100 g mandelmassa
  • 1 lime, finrivet skal

Jordgubbscheesecake i glas

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Crunchig mandelmassa på krämig jordgubbsfärskost. Så gott med cheesecake i glas.

Tillagningstid: 25 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:200º
8 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Riv mandelmassan grovt över en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 5 min. Låt svalna. Skiva färska jordgubbar/tina frysta. Koka dem mosiga med socker utan lock, ca 10 min. Låt svalna.
  2. Vispa grädde, cream cheese och florsocker fluffigt och blanda med limeskal (det gröna). Varva jordgubbssås och gräddblandning i åtta glas och toppa med mandelmassa och finrivet limeskal.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2020-05-25

Använde jordgubbarna färska som de var, supergott!