Jordgubbscarpaccio med mojitosorbet

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Avnjutes långsamt...

Tillagningstid: 2 dygn
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 dl strösocker
  • 3.5 dl ljummet vatten
  • 4 stora lime, pressad saft och hälften rivet skal
  • 0.5 dl finhackad färsk mynta
  • 2 dl ljus rom
  • 2 ägg, endast vitor
  • 1 liter rensade och tunt skivade färska jordgubbar
  • 1 dl strösocker
  • 1 lime, rivet skal

Gör så här

  1. Rör socker och ljummet vatten tills sockret löst sig i en plastburk som tål att frysas. Tillsätt pressad lime, rivet limeskal, mynta och rom. Låt stå i frysen över natten.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner blandningen i den frysta sorbeten. Ställ tillbaka sorbeten i frysen och låt stå över natten.
  3. Lägg jordgubbsskivorna som en blomma, lite omlott, på 8 små desserttallrikar. Blanda socker och rivet limeskal och strö över jordgubbarna. Klicka på sorbet.

Tips

Ställ mindre skålar med sorbet i större skålar med is så smälter den inte så snabbt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Gino med glass

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Jordgubbar i apelsin- och passionsfruktslag

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Mandelris med fruktsallad och romlag

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Päron- och hallonpaj med kardemummasås

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Proteinpannkaka med bär

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Tortillachips med dipp och frukt

Betyg
Betyg
(2)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1.5 dl strösocker
  • 3.5 dl ljummet vatten
  • 4 stora lime, pressad saft och hälften rivet skal
  • 0.5 dl finhackad färsk mynta
  • 2 dl ljus rom
  • 2 ägg, endast vitor
  • 1 liter rensade och tunt skivade färska jordgubbar
  • 1 dl strösocker
  • 1 lime, rivet skal

Jordgubbscarpaccio med mojitosorbet

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Avnjutes långsamt...

Tillagningstid: 2 dygn
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör socker och ljummet vatten tills sockret löst sig i en plastburk som tål att frysas. Tillsätt pressad lime, rivet limeskal, mynta och rom. Låt stå i frysen över natten.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner blandningen i den frysta sorbeten. Ställ tillbaka sorbeten i frysen och låt stå över natten.
  3. Lägg jordgubbsskivorna som en blomma, lite omlott, på 8 små desserttallrikar. Blanda socker och rivet limeskal och strö över jordgubbarna. Klicka på sorbet.

Tips

Ställ mindre skålar med sorbet i större skålar med is så smälter den inte så snabbt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Gino med glass

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Jordgubbar i apelsin- och passionsfruktslag

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Mandelris med fruktsallad och romlag

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Päron- och hallonpaj med kardemummasås

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Proteinpannkaka med bär

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Tortillachips med dipp och frukt

Betyg
Betyg
(2)