Jordgubbscarpaccio med mojitosorbet

Jordgubbscarpaccio med mojitosorbet

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Avnjutes långsamt...

Tillagningstid: 2 dygn
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 dl strösocker
  • 3.5 dl ljummet vatten
  • 4 stora lime, pressad saft och hälften rivet skal
  • 0.5 dl finhackad färsk mynta
  • 2 dl ljus rom
  • 2 ägg, endast vitor
  • 1 liter rensade och tunt skivade färska jordgubbar
  • 1 dl strösocker
  • 1 lime, rivet skal

Gör så här

  1. Rör socker och ljummet vatten tills sockret löst sig i en plastburk som tål att frysas. Tillsätt pressad lime, rivet limeskal, mynta och rom. Låt stå i frysen över natten.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner blandningen i den frysta sorbeten. Ställ tillbaka sorbeten i frysen och låt stå över natten.
  3. Lägg jordgubbsskivorna som en blomma, lite omlott, på 8 små desserttallrikar. Blanda socker och rivet limeskal och strö över jordgubbarna. Klicka på sorbet.

Tips

Ställ mindre skålar med sorbet i större skålar med is så smälter den inte så snabbt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Mango- och jordgubbsslush

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Gino med glass

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Tortillachips med dipp och frukt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grillade fruktspett

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Päron- och hallonpaj med kardemummasås

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Mandelris med fruktsallad och romlag

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Lingonkokta päron med vaniljcreme

Betyg
Betyg
(17)
Jordgubbscarpaccio med mojitosorbet
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1.5 dl strösocker
  • 3.5 dl ljummet vatten
  • 4 stora lime, pressad saft och hälften rivet skal
  • 0.5 dl finhackad färsk mynta
  • 2 dl ljus rom
  • 2 ägg, endast vitor
  • 1 liter rensade och tunt skivade färska jordgubbar
  • 1 dl strösocker
  • 1 lime, rivet skal

Jordgubbscarpaccio med mojitosorbet

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Avnjutes långsamt...

Tillagningstid: 2 dygn
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör socker och ljummet vatten tills sockret löst sig i en plastburk som tål att frysas. Tillsätt pressad lime, rivet limeskal, mynta och rom. Låt stå i frysen över natten.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner blandningen i den frysta sorbeten. Ställ tillbaka sorbeten i frysen och låt stå över natten.
  3. Lägg jordgubbsskivorna som en blomma, lite omlott, på 8 små desserttallrikar. Blanda socker och rivet limeskal och strö över jordgubbarna. Klicka på sorbet.

Tips

Ställ mindre skålar med sorbet i större skålar med is så smälter den inte så snabbt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Mango- och jordgubbsslush

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Gino med glass

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Tortillachips med dipp och frukt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grillade fruktspett

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Päron- och hallonpaj med kardemummasås

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Mandelris med fruktsallad och romlag

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Lingonkokta päron med vaniljcreme

Betyg
Betyg
(17)