Jordgubbar med kolasås och färskostglass
  • Tid 35 min + tid att frysa/rinna av

Jordgubbar med kolasås och färskostglass

0 (0 betyg)

Om du gillar smaken av amerikansk cheesecake är det här en höjdare. Recept av Mathias Dahlgren

  • Tillagningstid 35 min + tid att frysa/rinna av
  • Ingredienser 10

Ingredienser

6 portioner
  • 1 liter färska jordgubbar eller 450 g frysta, tinade
  • 50 g smör
  • 0.5 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 lime, finrivet skal till servering
Färskostglass
  • 3 dl gräddfil (som fått rinna av i kyl i ett kaffefiler 12 tim)
  • 200 g färskost
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Färskostglass: Vispa alla ingredienser till glassen med en elvisp till en slät massa. Häll upp i en plastbunke och ställ in i frysen.

  2. 2

    Rör om i glassen cirka var 40:e minut under ca 3 timmar. Låt sedan frysa 1–2 timmar. (Funkar bra att göra i glassmaskin, följ bara anvisningen till maskinen.)

  3. 3

    Rensa jordgubbarna. Smält smör och socker i en stekpanna tills det blir gyllene (gör inget om den grynar sig). Häll i grädden och koka ihop till en kolasås.

  4. 4

    Häll i grädden och koka ihop till en kolasås. Vänd ner jordgubbarna i såsen och servera när gubbarna är varma på ytan men inte genomlagade.

  5. 5

    Fördela jordgubbar i skålar och skopa upp/skär glass och fördela i skålarna. Riv över limeskal och servera direkt.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar