Jordärtskockor på fyra sätt
  • Tid 1 tim
  • Ugn 225º

Jordärtskockor på fyra sätt

0 (0 betyg)

Recept på jordärtskockspuré, jordärtskockschips, picklade och ugnsrostade jordärtskockor. Alla lika smakrika, alla lika goda!

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 16
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

6 förrättsportioner
Picklade
  • 150 g jordärtskockor
  • 0.5 dl vatten
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk vitvinsvinäger
Ugnsrostade
  • 300 g jordärtskockor
  • 0.5 msk neutral olja
  • salt
Chips
  • 150 g jordärtskockor
  • 1 msk neutral olja
  • 0.5 tsk salt
Puré
  • 300 g jordärtskocka
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 2 msk smör
  • salt
Till servering
  • tångkaviar eller löjrom
  • krasse, gärna vattenkrasse
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Picklad: Blanda vatten, socker och vitvinsvinäger i en skål så att sockret löses upp. Skala och skiva jordärtskockorna tunt, gärna med en mandolin och vänd ner i lagen.

Ugnsrostade:

  1. 1

    Tvätta och skär jordärtskockorna i bitar och blanda med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen 20–25 min.

Chips:

  1. 1

    Tvätta och skiva jordärtskockorna tunt, gärna med en mandolin. Sprid ut skivorna på en plåt med bakplåtspapper och baka mitt i ugnen i 10 min. Ta ut plåten och blanda jordärtskocksskivorna med olja och salt. Baka mitt i ugnen ytterligare ca 5 min så att de blir krispiga.

Puré:

  1. 1

    Skala, dela och koka jordärtskockorna 15–20 min så att de blir mjuka. Häll av vattnet och mixa med vispgrädde och smör till en slät puré. Smaka av med salt.

  2. 2

    Lägg upp de olika jordärtskockorna på tallrikar och toppa med tångcaviar eller löjrom och krasse.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar