Jitterbuggare

Jitterbuggare

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Mördeg och maräng möts i en oemotståndlig kombination.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
30 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 äggula
  • Maräng:
  • 2 äggvitor
  • 1.5 dl strösocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Arbeta in tärnat kallt smör i mjöl och socker, gärna för hand. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Låt vila i kylen ca 10 min.
  3. Vispa äggvitor och socker tills du har en fast blank maräng.
  4. Rulla ut mördegen till en 30 cm lång rulle på mjölat bakbord. Kavla ut degen så den är 15 cm bred. Bred ut marängen ovanpå och rulla ihop från långsidan. Skär i ca 1 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda mitt i ugnen i 10-15 min. Låt svalna på plåten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Choklad- och mandelmaränger

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Kladdkaka deluxe

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Hallontarte

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Mandelmusslor med mandelmassa

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Rulltårta med hallon

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Morotscupcakes med philadelphiatopping

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Blåbärskaka med mandelspån

Betyg
Betyg
(14)
Jitterbuggare
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 100 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 äggula
  • Maräng:
  • 2 äggvitor
  • 1.5 dl strösocker

Jitterbuggare

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Mördeg och maräng möts i en oemotståndlig kombination.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
30 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Arbeta in tärnat kallt smör i mjöl och socker, gärna för hand. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Låt vila i kylen ca 10 min.
  3. Vispa äggvitor och socker tills du har en fast blank maräng.
  4. Rulla ut mördegen till en 30 cm lång rulle på mjölat bakbord. Kavla ut degen så den är 15 cm bred. Bred ut marängen ovanpå och rulla ihop från långsidan. Skär i ca 1 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda mitt i ugnen i 10-15 min. Låt svalna på plåten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Choklad- och mandelmaränger

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Kladdkaka deluxe

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Hallontarte

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Mandelmusslor med mandelmassa

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Rulltårta med hallon

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Morotscupcakes med philadelphiatopping

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Blåbärskaka med mandelspån

Betyg
Betyg
(14)