
Jitterbuggare
Betyg (1-5):
Mördeg och maräng möts i en oemotståndlig kombination.
Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
30 st
- 100 g smör
- 2 dl vetemjöl
- 0.5 dl strösocker
- 1 äggula
- Maräng:
- 2 äggvitor
- 1.5 dl strösocker
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°.
- Arbeta in tärnat kallt smör i mjöl och socker, gärna för hand. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Låt vila i kylen ca 10 min.
- Vispa äggvitor och socker tills du har en fast blank maräng.
- Rulla ut mördegen till en 30 cm lång rulle på mjölat bakbord. Kavla ut degen så den är 15 cm bred. Bred ut marängen ovanpå och rulla ihop från långsidan. Skär i ca 1 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen i 10-15 min. Låt svalna på plåten.
Jitterbuggare
Betyg (1-5):
Mördeg och maräng möts i en oemotståndlig kombination.
Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
30 st
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°.
- Arbeta in tärnat kallt smör i mjöl och socker, gärna för hand. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Låt vila i kylen ca 10 min.
- Vispa äggvitor och socker tills du har en fast blank maräng.
- Rulla ut mördegen till en 30 cm lång rulle på mjölat bakbord. Kavla ut degen så den är 15 cm bred. Bred ut marängen ovanpå och rulla ihop från långsidan. Skär i ca 1 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen i 10-15 min. Låt svalna på plåten.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!