Jitterbuggare

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Mördeg och maräng möts i en oemotståndlig kombination.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
30 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 äggula
  • Maräng:
  • 2 äggvitor
  • 1.5 dl strösocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Arbeta in tärnat kallt smör i mjöl och socker, gärna för hand. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Låt vila i kylen ca 10 min.
  3. Vispa äggvitor och socker tills du har en fast blank maräng.
  4. Rulla ut mördegen till en 30 cm lång rulle på mjölat bakbord. Kavla ut degen så den är 15 cm bred. Bred ut marängen ovanpå och rulla ihop från långsidan. Skär i ca 1 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda mitt i ugnen i 10-15 min. Låt svalna på plåten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Morotsmuffins med glasyr och strössel

Betyg
Betyg
(98)
Spara recept

Vit kladdkaka med hallon

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Krämig rabarberpannkaka

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Rulltårta ginger delight

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Rulltårta med hallon

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

Betyg
Betyg
(14)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 100 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 äggula
  • Maräng:
  • 2 äggvitor
  • 1.5 dl strösocker

Jitterbuggare

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Mördeg och maräng möts i en oemotståndlig kombination.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
30 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Arbeta in tärnat kallt smör i mjöl och socker, gärna för hand. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Låt vila i kylen ca 10 min.
  3. Vispa äggvitor och socker tills du har en fast blank maräng.
  4. Rulla ut mördegen till en 30 cm lång rulle på mjölat bakbord. Kavla ut degen så den är 15 cm bred. Bred ut marängen ovanpå och rulla ihop från långsidan. Skär i ca 1 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda mitt i ugnen i 10-15 min. Låt svalna på plåten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Morotsmuffins med glasyr och strössel

Betyg
Betyg
(98)
Spara recept

Vit kladdkaka med hallon

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Krämig rabarberpannkaka

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Rulltårta ginger delight

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Rulltårta med hallon

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

Betyg
Betyg
(14)