Jalapeño poppers

Jalapeño poppers

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Jalapeño poppers en amerikansk klassiker! Fritera och ät som snacks. Recept av Eva Robild och Kerstin Rosengren ur boken: Chili, 222 sorter att odla och äta.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 16 gröna jalapeño
  • 100 g cream cheese
  • 100 g riven lagrad ost
  • 0.5 tsk rivet limeskal
  • 1 röd chili, finhackad
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • neutral olja, till fritering

Gör så här

  1. Skär ett snitt på längden genom alla jalapeños. Pilla försiktigt ut kärnorna. Blanda cream cheese, riven ost, limeskal och ev röd chili.
  2. Fyll alla jalapeños med ostkrämen och slut ev öppningen med en tandpetare. Vispa ihop mjöl och mjölk till en jämn smet.
  3. Hetta upp så mycket olja att jalapeñon kommer att täckas, till 180° i en kastrull med höga kanter. Doppa jalapeñon i smeten och släpp ner direkt i oljan.
  4. Fritera några i taget till fin färg och låt rinna av på hushållspapper. Servera direkt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Rödkålssallad med fetaost och rostade solroskärnor

Betyg
Betyg
(229)
Spara recept

Spaghetti med tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Grön linssallad med grillad sparris och halloumi

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Köttfärsgratäng med zucchini

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Kalkon- och färskosttoast

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Zucchinigratäng med korv

Betyg
Betyg
(23)
Jalapeño poppers
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 16 gröna jalapeño
  • 100 g cream cheese
  • 100 g riven lagrad ost
  • 0.5 tsk rivet limeskal
  • 1 röd chili, finhackad
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • neutral olja, till fritering

Jalapeño poppers

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Jalapeño poppers en amerikansk klassiker! Fritera och ät som snacks. Recept av Eva Robild och Kerstin Rosengren ur boken: Chili, 222 sorter att odla och äta.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär ett snitt på längden genom alla jalapeños. Pilla försiktigt ut kärnorna. Blanda cream cheese, riven ost, limeskal och ev röd chili.
  2. Fyll alla jalapeños med ostkrämen och slut ev öppningen med en tandpetare. Vispa ihop mjöl och mjölk till en jämn smet.
  3. Hetta upp så mycket olja att jalapeñon kommer att täckas, till 180° i en kastrull med höga kanter. Doppa jalapeñon i smeten och släpp ner direkt i oljan.
  4. Fritera några i taget till fin färg och låt rinna av på hushållspapper. Servera direkt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Rödkålssallad med fetaost och rostade solroskärnor

Betyg
Betyg
(229)
Spara recept

Spaghetti med tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Grön linssallad med grillad sparris och halloumi

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Köttfärsgratäng med zucchini

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Kalkon- och färskosttoast

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Zucchinigratäng med korv

Betyg
Betyg
(23)