Jalapeño poppers
  • Tid 25 min

Jalapeño poppers

0 (0 betyg)

Jalapeño poppers en amerikansk klassiker! Fritera och ät som snacks. Recept av Eva Robild och Kerstin Rosengren ur boken: Chili, 222 sorter att odla och äta.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 8

Ingredienser

4 portioner
  • 16 gröna jalapeño
  • 100 g cream cheese
  • 100 g riven lagrad ost
  • 0.5 tsk rivet limeskal
  • 1 röd chili, finhackad
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • neutral olja, till fritering
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär ett snitt på längden genom alla jalapeños. Pilla försiktigt ut kärnorna. Blanda cream cheese, riven ost, limeskal och ev röd chili.

  2. 2

    Fyll alla jalapeños med ostkrämen och slut ev öppningen med en tandpetare. Vispa ihop mjöl och mjölk till en jämn smet.

  3. 3

    Hetta upp så mycket olja att jalapeñon kommer att täckas, till 180° i en kastrull med höga kanter. Doppa jalapeñon i smeten och släpp ner direkt i oljan.

  4. 4

    Fritera några i taget till fin färg och låt rinna av på hushållspapper. Servera direkt.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar