Italienska rårakor på mandelpotatis med citruskräm
  • Tid 20 min

Italienska rårakor på mandelpotatis med citruskräm

4 (7 betyg)

En svensk klassiker med smak av soltorkade tomater. Servera rårakorna med bönkräm smaksatt med citron och basilika.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
Citruskräm:
  • 400 g cannellinibönor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 citron, rivet skal och pressad saft
  • 0.5 lime, rivet skal och pressad saft
  • 0.5 dl basilika
  • 1 krm gurkmeja
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
Rårakor:
  • 1 kg små mandelpotatis
  • 80 g hackade soltorkade tomater
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 msk olja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Kör alla ingredienser till citruskrämen i en mixer till en slät kräm. Skala och riv potatisen grovt. Blanda potatis, soltorkade tomater, salt och peppar i en skål. Klicka ut rårakor i en het stekpanna och stek 2-3 minuter i olja på båda sidor. Servera med citruskräm.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar