Italienska mandelkakor

Italienska mandelkakor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Knapriga och goda kakor med mandel, florsocker och apelsinmarmelad. Recept ur kokboken: Ta en kaka till av Mai-Lis Hellénius.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
25 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g mandel
  • 1 dl florsocker
  • 2 msk apelsinmarmelad
  • 2 äggvitor
  • florsocker, till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rosta ev mandlarna i torr panna. Mixa till ett grovt mjöl i matberedare monterad med knivblad.
  2. Blanda med florsocker och marmelad till en jämn smet. Vispa äggvitorna till ett hårt skum med elvisp och vänd varsamt ner i smeten.
  3. Klicka ut 25 klickar på två plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen till fin färg, 8–10 min. Låt svalna helt och pudra över florsocker.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Citronmarmelad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Struvor

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Kalkon- och färskosttoast

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Snabba jullimpan med frukt och nötter

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Varm vit choklad

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Italienska mandelkakor
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 200 g mandel
  • 1 dl florsocker
  • 2 msk apelsinmarmelad
  • 2 äggvitor
  • florsocker, till servering

Italienska mandelkakor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Knapriga och goda kakor med mandel, florsocker och apelsinmarmelad. Recept ur kokboken: Ta en kaka till av Mai-Lis Hellénius.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
25 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rosta ev mandlarna i torr panna. Mixa till ett grovt mjöl i matberedare monterad med knivblad.
  2. Blanda med florsocker och marmelad till en jämn smet. Vispa äggvitorna till ett hårt skum med elvisp och vänd varsamt ner i smeten.
  3. Klicka ut 25 klickar på två plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen till fin färg, 8–10 min. Låt svalna helt och pudra över florsocker.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Citronmarmelad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Struvor

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Kalkon- och färskosttoast

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Snabba jullimpan med frukt och nötter

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Varm vit choklad

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)