Italienska mandelkakor

Italienska mandelkakor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Knapriga och goda kakor med mandel, florsocker och apelsinmarmelad. Recept ur kokboken: Ta en kaka till av Mai-Lis Hellénius.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
25 st
  • 200 g mandel
  • 1 dl florsocker
  • 2 msk apelsinmarmelad
  • 2 äggvitor
  • florsocker, till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rosta ev mandlarna i torr panna. Mixa till ett grovt mjöl i matberedare monterad med knivblad.
  2. Blanda med florsocker och marmelad till en jämn smet. Vispa äggvitorna till ett hårt skum med elvisp och vänd varsamt ner i smeten.
  3. Klicka ut 25 klickar på två plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen till fin färg, 8–10 min. Låt svalna helt och pudra över florsocker.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Italienska mandelkakor
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 200 g mandel
  • 1 dl florsocker
  • 2 msk apelsinmarmelad
  • 2 äggvitor
  • florsocker, till servering

Italienska mandelkakor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Knapriga och goda kakor med mandel, florsocker och apelsinmarmelad. Recept ur kokboken: Ta en kaka till av Mai-Lis Hellénius.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
25 st

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rosta ev mandlarna i torr panna. Mixa till ett grovt mjöl i matberedare monterad med knivblad.
  2. Blanda med florsocker och marmelad till en jämn smet. Vispa äggvitorna till ett hårt skum med elvisp och vänd varsamt ner i smeten.
  3. Klicka ut 25 klickar på två plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen till fin färg, 8–10 min. Låt svalna helt och pudra över florsocker.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!