Italiensk gratäng med musslor och pecorino

Italiensk gratäng med musslor och pecorino

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Denna gratäng med musslor, potatis, ris, körsbärstomater och pecorino är så god och smakrik och sköter sig själv i ugnen.

Tillagningstid: 20 min + 1 tim i ugn
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg färska blåmusslor (1 nät) (MSC-märkta)
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 250 g potatis
  • 3 dl risottoris
  • 3 schalottenlökar, finhackade
  • 350 g körsbärstomater, halverade
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 kruka färsk basilika, bladen
  • 150 g pecorinoost, finriven
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skrubba musselskalen rena i kallt vatten. Koka upp vin, vatten och vitlök i en stor kastrull. Lägg ner musslorna och låt koka under lock ca 3 min.
  2. Lyft upp musslorna med hålslev och släng dem som inte öppnat sig. Spara fonden. Pilla ut musslorna ur skalen förutom åtta stycken fina musslor.
  3. Skiva potatisen tunt med mandolin. Varva den med ris, lök, tomater, olja, basilika, ost, svartpeppar och de utpillade musslorna i en gratängform.
  4. Lägg musslorna med skal ovanpå och toppa med riven ost. Häll över musselfonden och gratinera mitt i ugnen ca 1 timme, tills riskornen är al dente och potatisen mjuk.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annika

2021-05-04

Fantastiskt rustik och god gratäng!

Checkbox Coop

2021-02-25

Till Annka: Nej, riset ska vara okokt. Vänligen, Hanna redaktör

Annika

2021-02-23

Ska riset kokas innan?

Matts

2021-01-19

God även med musslor på burk

Checkbox Coop

2020-11-18

Hej Göran! Det ska inte behövas, men du kan såklart smaka upp den om du tycker det behövs :) /Maja, redaktör

Göran

2020-11-13

Inget salt?

Liknande recept

Spara recept

Wok med ris

Betyg
Betyg
(16)
Italiensk gratäng med musslor och pecorino
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 kg färska blåmusslor (1 nät) (MSC-märkta)
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 250 g potatis
  • 3 dl risottoris
  • 3 schalottenlökar, finhackade
  • 350 g körsbärstomater, halverade
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 kruka färsk basilika, bladen
  • 150 g pecorinoost, finriven
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar

Italiensk gratäng med musslor och pecorino

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Denna gratäng med musslor, potatis, ris, körsbärstomater och pecorino är så god och smakrik och sköter sig själv i ugnen.

Tillagningstid: 20 min + 1 tim i ugn
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skrubba musselskalen rena i kallt vatten. Koka upp vin, vatten och vitlök i en stor kastrull. Lägg ner musslorna och låt koka under lock ca 3 min.
  2. Lyft upp musslorna med hålslev och släng dem som inte öppnat sig. Spara fonden. Pilla ut musslorna ur skalen förutom åtta stycken fina musslor.
  3. Skiva potatisen tunt med mandolin. Varva den med ris, lök, tomater, olja, basilika, ost, svartpeppar och de utpillade musslorna i en gratängform.
  4. Lägg musslorna med skal ovanpå och toppa med riven ost. Häll över musselfonden och gratinera mitt i ugnen ca 1 timme, tills riskornen är al dente och potatisen mjuk.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annika

2021-05-04

Fantastiskt rustik och god gratäng!

Checkbox Coop

2021-02-25

Till Annka: Nej, riset ska vara okokt. Vänligen, Hanna redaktör

Annika

2021-02-23

Ska riset kokas innan?

Matts

2021-01-19

God även med musslor på burk

Checkbox Coop

2020-11-18

Hej Göran! Det ska inte behövas, men du kan såklart smaka upp den om du tycker det behövs :) /Maja, redaktör

Göran

2020-11-13

Inget salt?

Liknande recept

Spara recept

Wok med ris

Betyg
Betyg
(16)